ניגונים לכבוד הסיוםצילום: באדיבות המצלם

עשרות מילדי עתניאל חגגו סיום מסכת בבא מציעא בביתו של הרב דניאל ברק ווינט, במעמד הרב רא"ם הכהן והרב אברהם יצחק שוורץ.

מדובר על שני סיומים נפרדים, האחד של בנים מכיתות ה'-ח' והשני של בנות מכיתות ה'-י'. "לימוד הגמרא שלנו בעתניאל הוא מאוד משמעותי לנו, אנו נפגשים עם דבר ה' בכל דף ודף בגמרא, ומתוך כך היא משמעותית לעם ישראל כולו ולעולם כולו", אמר הרב ווינט.

הרב רא"ם הכהן דיבר במהלך הסיום על המשמעות של מסכת בבא קמא בבא מציעא ובבא בתרא, על סמך דבריו של הרב קוק. "בבבא קמא ישנם פסוקים ובבא מציעא קצת וב-בבא בתרא כמעט ולא. בבא קמא – דנים בנזקים, בבא מציעא דנים על שנים אוחזים בטלית, לא נזק אבל תחרותיות ומריבות בין אנשים, ואילו ב-בבא בתרא מדברים על שכנים שרצו לעשות מחיצה".

לאחריו נשא דברים הרב אברהם יצחק שוורץ רב העיר קריית ארבע חברון שהביא סיפורים על אהבת הלימוד.

הרב שוורץ הזכיר שכשהוא היה בן 14 שמע שיעור של הרב רא"ם שחרוט לו עד היום: "הרב רא"ם אמר, 'בחור שמסתכל בשעון בזמן לימודו ורואה שהשעה היא 12 בלילה ובגלל השעון הוא סוגר את הגמרא – הוא לא מבין מה זה גמרא'". הרב שוורץ הביא את דברי רבי ירוחם ממיר שהמתמיד הוא מי שלומד בזמן והולך לישון בזמן.

הרב ראם ענה ש'מי שאוהב את הגמרא ומבין את המפגש הגדול עם הקב"ה בלימוד הגמרא הוא לא יכול להפסיק בגלל שעון'. "לראות את הדיון בין שני הרבנים הגדולים זה היה לימוד גדול לכולם", מספרים המשתתפים.

הרב הכהן כתב הקדשה אישית לכל לומד, וכל לומד קיבל ספר "חידושי תורה" לכתיבה עצמית ומסכת בבא בתרא במהדורת "גמרא סדורה".

לאחר הסיום, התקיימה ארוחה בשרית עם ריקודים ודברי תורה ובליווי בעל המנגן דוד סעייד. "כל מי שרוצה עזרה ורעיונות בהקמת שיעור בדף היומי לילדים - אשמח מאוד לעזור ברעיונות ובביצוע. בנים חייבים ללמוד הקשר שלהם להקב"ה ולמפגש עם הקב"ה עובר דרך לימוד הגמרא, וגמרא כל אחד יכול, והגיע הזמן שיתאפשר גם לבנות הרוצות להיפגש עם הקב"ה גם דרך לימוד גמרא לעשות זאת".

"עברנו כבר את החצי, יהי רצון שנזכה להשלים ולהתחיל שוב עוד הרבה פעמים", אמר הרב ווינט.