
יגאל קליין, מזכ"ל בן עקיבא, ויאיר בן פורת, רכז מחוז דן, יצאו בקריאת חירום עקב העובדה כי סניף רעננה מרכז עומד לפני סגירה.
"כזכור, לפני מספר חודשים נודע לנו באמצעות התקשורת שהסניף עומד לפני מכירה ע"י הפועל המזרחי ומפלגת 'הבית היהודי'. למרות מאבק וניסיון לעצור את המהלך – הוברר לנו כעת כי המבנה נמכר ללא ידיעתנו", הם כתבו בראשית דבריהם.
הם פירטו על רקע הדברים. "מבנה הסניף נבנה על ידי התנועה לפני למעלה מ-50 שנה, אך מכיוון שבאותה תקופה תנועת בני עקיבא לא הייתה יישות משפטית- הקרקע נרשמה על שם קרן תורה ועבודה של הפועל המזרחי שהייתה היישות המשפטית של התנועה באותם ימים. שנים לאחר מכן (1984) נחתם הסכם בין קרן תורה ועבודה לבין המפד"ל, במסגרתו הוחלט כי כשליש מבעלות כל נכס של הקרן יהיה מעתה בבעלות המפד"ל. על אף הידיעה וההבנה של כולם כי מטרת המבנה וייעודו הייתה מאז הקמתו תנועת בני עקיבא, לצערנו לפני מספר חודשים תנועת הפועל המזרחי והבית היהודי (שמה הנוכחי של המפד"ל) החליטו ללא ידיעתנו להתחיל בתהליך מכירת המבנה".
לטענתם, "מפלגת הבית היהודי מצויה בחובות עקב אילוצים פוליטיים ועל כן היא מוכרת חלק מנכסיה על מנת לכסותם. התנועה הגישה התנגדות חריפה באמצעות עורך הדין שמלווה את התנועה, הן לפועל המזרחי והן למפלגת הבית היהודי. התנועה הבהירה כי המבנה שייך לתנועה ואין לגופים אלו סמכות משפטית למכור את המבנה ללא הסכמת התנועה".
הם מפרטים על הפנייה שקיבלו לאחרונה מהרוכשים. "אך למרות השיח והניסיון להגיע להסכמות, לתדהמתנו לפני כשבועיים פנו לתנועה 2 'רוכשים' הטוענים כי רכשו את מבנה הסניף מידי הפועל המזרחי והבית היהודי. 'הרוכשים' ביקשו כי נגיע עימם להסכמות לשכירת הנכס על מנת שהסניף ימשיך לפעול. באם לא ניענה לבקשתם - הסניף ייסגר ולא נוכל להמשיך לקיים את הפעילות במקום. מאז אנו פועלים לבחינת הדברים ברמה המשפטית להמשך המאבק, ופועלים בשיתוף ראש עיריית רעננה חיים ברוידא, סגן ראש העיר חיים גולדמן, וחברי מועצה נוספים על מנת למנוע את העוול הנורא".
"אנו נשמח להירתמות וסיוע שלכם למאבק הצודק שלנו על מנת למנוע את סגירת הסניף, דבר שיביא לזריקתם לרחוב של 800 חניכים ומדריכים בסניף. אנו רואים בכם שותפים מלאים למאבק שלנו", הם סיכמו.
חגית משה והפועל המזרחי בחרו שלא להגיב.
