
צה"ל מרחיב בסיסים ברצועת עזה, בונה תשתיות וסולל דרכים. בנוסף, צה"ל שיטח ויצר מרחבים המשמשים לשליטה ברצועה, כך עולה מתחקיר שביצע 'הארץ'.
על פי חישובי "הארץ", שנעשו על בסיס ניתוח תצלומי לוויין ומקורות מידע גלויים נוספים, היקף השטחים שצה"ל שולט בהם כעת מגיע ל-26% מהרצועה.
בכתבה נטען כי צה"ל "ראשית הקים אזור חיץ לאורך גבול ישראל, שיטח כמעט את כל המבנים בתוכו ואסר על פלסטינים להיכנס אליו. הצבא גם השתלט על ציר פילדלפי, כדי למנוע מחמאס גישה למצרים, וגם שם שוטחו מבנים רבים".
על הכביש במסדרון נצרים הוקמו לפחות ארבעה בסיסים. "השליטה בו מונעת מחמאס לנוע בחופשיות ומקשה עליו להתאושש", נכתב.
צה"ל הקים בסיס שליטה על דרך החוף ופועל לאורך תקופה ארוכה בתוך בית החולים הטורקי - שם נערך סדר פסח רב משתתפים. בית החולים הוקם על חורבות נצרים. בכתבה צויין כי גם בדרך סלאח א-דין הקים צה"ל בסיס.
