
נעים קאסם, סגן מנהיג חיזבאללה, אומר כי העמידה האיתנה של "ההתנגדות" (כינוי לארגוני הטרור) הפלסטינית והעם הפלסטיני יותר מתשעה חודשים סיכלה את כל מימוש כל היעדים עליהם הצהירה ישראל בתחילת המערכה.
קסאם ציין, כי ההודעה הישראלית על תחילת השלב השלישי של המערכה הצבאית ברפיח מלמד על הכישלון של צה"ל בהשגת מטרותיו, על הגעתו למבוי סתום, ולכן ישראל רואה את העיתוי הנוכחי כמתאים לעסקה בטענה שחוסלה התשתית הצבאית של חמאס, ואת עניין זה היא תוכל להציג כהישג במלחמה.
לדבריו, אין לישראל אפשרות אלא להסכים לתנאי חמאס, ולכן נותרת השאלה המרכזית כיום האם צה"ל יוכל לעמוד במלחמת ההתשה, ובפרט לאור הזעזוע בחברה הישראלית, בכוחה של האופוזיציה הלוחצת על נתניהו, סקר דעת קהל המלמד ש-67 אחוזים אינם סבורים שנתניהו צריך להמשיך בתפקידו, ההפגנות וחילוקי הדעות הפוליטיים.
בתשובה לשאלה בנוגע לחילוקי הדעות בין נתניהו לנשיא האמריקני ג’ו ביידן, אמר קאסם, כי אין מחלוקת בין הצדדים בנוגע ל"פשעים ולמלחמת ההשמדה" אלא על שיטות הפעולה.
סגנו של נסראללה אמר, כי האפשרות להרחבת המלחמה אינה קיימת בטווח הקרוב, ואולם חיזבאללה ערוך לתרחיש המסוכן.