מתאים לרינג בקוטר 20
מצרכים:
- 230 שוקולד מריר איכותי
- 230 חמאה
- 4 ביצים
- 130 סוכר
אופן ההכנה:
את החמאה והשוקולד ממיסים יחד בקערה חסינת חום במקירוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים מידי פעם.
בקערה נפרדת שוקלים את הביצים והסוכר ומערבבים היטב מאחדים ומערבבים את שתי המסות יחד, יוצקים לרינג עטוף בנייר כסף בקוטר 20 ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות. אופים כחצי שעה.
העוגה אמורה להיות טיפה רוטטת באמצע.
מקררים היטב לפני הכנת המוס.
למוס שוקולד חלב: 50 גרם שמנת מתוקה (1) 100 גרם שוקולד חלב 120 גרם שמנת מתוקה (2) ממיסים במיקרוגל את השמנת הראשונה עם השוקולד בפולסים ומערבבים היטב.
מניחים על השיש להתקרר.
מקציפים את השמנת המתוקה (2) עד למרקם יוגורט ומערבבים בעזרת לקקן את הגנש והשמנת.
כשהעוגה קרה שופכים את המוס שהכנו על העוגה, שמים מעל המוס ניילון נצמד בזהירות ומכניסים לקירור לפחות ל3 שעות או להקפאה.
לפני שלב הקצפת והקישוט חולצים את העוגה מהרינג ומהנייר כסף, שמים על צלחת הגשה יפה ומתחילים בהכנת הקצפת.
לקצפת:
- 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 25 גרם סוכר
- 10 גרם אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מקציפים הכל יחד עד שנוצרת לנו קצפת יציבה.
מכניסים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על העוגה כיצד שרוצים.
מומלץ לפזר מעל הקצפת גירודי שוקולד מריר אך לא חייב.
ניתן לשמור את העוגה בהקפאה (ללא הקצפת) כשבועיים עטופה היטב בניילון נצמד. לפני שהאורחים מגיעים להפשיר אותה ולקשט אותה. חג שמח מפנינה
המתכון באדיבות פנינה קונפורטי בעלת פנינה פאי מאשדוד שלאורך שנות פעילותה הרבות מייצרת אין ספור קינוחים ומאפים יוצאי דופן.
בתאבון!