
במכינה הקדם צבאית איתן במעלה אדומים נערך השבוע טקס בו נחנכה ספריית האמונה לזכרם של שלושת בוגרי המכינה שנפלו במלחמת חרבות ברזל.
בוגרי המכינה שנפלו הם אבי בוזגלו שנהרג בקרב גבורה מול מחבלי חמאס באופקים, שרת ביחידת דובדבן ולאחר מכן כבלש במשטרת רהט, יקיר לוי שנהרג בקרב גבורה במוצב פטגה, היה מפקד בגולני בגדוד 13 ואורי אפשטיין שלחם בגבורה במשך חודשים במסגרת גדס"ר גבעתי ונפל בעת מילוי תפקידו.
ההורים השכולים הגיעו לטקס וחנכו את החדר המיוחד. לאחר מכן התקיים ערב הסיום של שנת הלימודים תשפ"ד בהשתתפות החניכים ובני המשפחות.
הורי הבוגרים שנפלו ציינו כי השהות במכינה היתה זמן משמעותי מאוד בעיצוב האישיות וברצון להתגייס ליחידות המובילות.
הרב אלי קפלן העומד בראש עמותת בית מורשת המפעילה את מכינת איתן אומר לערוץ 7: "ספריית האמונה שאנחנו חונכים היום לזכר גיבורי ישראל בוגרי המכינה מביאה לידי ביטוי את הדור הצעיר הגדל בארץ. דור של גיבורים, אנשי אמונה ומסירות נפש שמוכנים לכל אתגר לאומי.
אנחנו עומדים מול תופעה מיוחדת של מסירות נפש מתוך גדלות אמונה בצדקת הדרך ואמונה בנתח ישראל בעוצמות גדולות. גם המשפחות השכולות מלמדות אותנו יום יום ושעה שעה מהי אמונה בצדקת הדרך ומהי מביאות נפש. זה נותן לנו המון כוח להמשיך ולחנך את הדור הצעיר, ברוך ה' הביקוש למכינה הולך וגדל.
אנו נפתח בע"ה את שנת הלימודים הבאה עם למעלה ממאה חניכים - 70 מתוכם בשנה א'. הביקוש גדול ואיננו יכולים לקלוט את כל המבקשים. אנחנו מתפללים שנהיה ראויים לאמון ולצוואתם הבלתי כתובה של הנופלים'", סיכם הרב.

