עמי איילון, ראש השב"כ לשעבר, סבור שראש הממשלה בנימין נתניהו אינו מעוניין להביא לסוף המלחמה ברצועת עזה.

בראיון ל-FRANCE 24 אמר איילון: "כאשר אני שומע את ההתבטאויות שלו והוא מבטיח לנו ניצחון מוחלט על חמאס, ואני יודע שהוא אדם חכם מאוד, אז אני מאמין שהוא לא רוצה לשים קץ למלחמה, כיוון שהוא מבין שכאשר אנו נלחמים בטרור אין הכרעה צבאית, והדרך היחידה להביס את חמאס היא דיפלומטיה ומדיניות, והוא אינו נוהג בדרך זו".

לדברי איילון, במלחמות בעידן הנוכחי אין יכולת להשיג הכרעה. "זו תופעה עולמית. עלינו להבין שבמהלך המאה ה-21 המלחמות שאנו נלחמים שונות לחלוטין מהמלחמות שהיו במאות ה-19 וה-20, ובמלחמה שאנו נלחמים היום אין הכרעה צבאית. ראינו זאת באפגניסטן, ראינו זאת בעיראק, ראינו זאת באפריקה, ובמספר אזורים בישראל אנו רואים זאת מדי יום בגדה המערבית, בלבנון וכיום בעזה".

איילון הוסיף וטען, כי הדרך היחידה להביס את חמאס היא באמצעות מהלכים מדיניים בהדגישו, כי רוב הציבור הפלסטיני אינו רוצה בשלטון חמאס או ביישום ההלכה האיסלאמית.

"הדרך היחידה להביס את חמאס היא להציג רעיון טוב יותר, ורעיון טוב יותר הוא להציג אופק מדיני לישראלים ולפלסטינים. רוב הפלסטינים אינם חמאס, הם אינם מאמינים בקונספט של השריעה (ההלכה האיסלאמית) כחוקה בעתיד של פלסטין", אמר איילון.

בהקשר זה איילון הוסיף: "הם אינם רוצים שחמאס יהיה בשלטון, כיוון שחמאס פונדמנטליסטי, רדיקלי ודתי מאוד ורוצה שהשריעה (ההלכה האיסלאמית) תהיה החוקה. רוב הפלסטינים אינם תומכים בכך כיום. הם תומכים בחמאס, כיוון שחמאס נלחם למען החירות שלהם. כל עוד אנו איננו יוצרים אופק אחר לשני הצדדים, שהוא שתי מדינות, חמאס ימשיך לזכות בתמיכה, ובמידה מסוימת חמאס מנצח או ינצח את המלחמה".

איילון טען, כי אין לממשלה תוכנית ליום שאחרי המלחמה ברצועת עזה מחשש שהקואליציה תתפרק.

על השאלה אם נתניהו צריך לפרוש, ענה איילון: "אתמול. כל עוד הוא ראש הממשלה לא יהיה שלום, לא יהיה ביטחון, ומדי יום אנו מאבדים מהדמוקרטיה שלנו".