מזכיר הממשלה יוסי פוקס הציג היום (ראשון) לשרים בישיבת הממשלה סרטון עם איומים ודברי הסתה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.

השר יריב לוין אמר: "זה נס שלא התרחש עד עתה מה שקרה בארצות הברית. הזהרנו שזה מה שיכול לקרות אצלנו. מערכת המשפט הפקירה את ראש הממשלה".

השרה מירי רגב הוסיפה: "צבר של הסתות נגד ראש הממשלה. בדמוקרטיה לא שורפים כבישים, לא שמים לראש הממשלה תמונה עם דם על הידיים, אנחנו במציאות בלתי אפשרית - הרבה אחרי המאוחר מידי".

לדברי השר איתמר בן גביר: "הגיע הזמן לעשות שימוע לגורמים שמונעים כתבי אישום, מונעים אכיפה ומאפשרים הסתה. נעמה לזימי תועדה מציתה - עבירה חמורה והיועמ"שית לא מאשרת חקירה. אם זה היה אנחנו, למישהו יש ספק שהייתה חוקרת יום למחרת?"

השר עמיחי שיקלי אמר: "התשובה זו הדחת היועמ"שית. אמרתי את זה גם לפני שבועיים". ראש הממשלה חתם את הנושא: "יש כאן נרמול ההסתה".

"על מה עצרו אישה שזרקה למנדלבליט 'פרשת משפטים בושה'?", אמר השר בצלאל סמוטריץ' בדיון, והשר בן גביר הוסיף: "כלאתם אישה ששלחה כדור לבנט".

השר אבי דיכטר, ראש השב"כ לשעבר, טען כי "ההסתה היום חמורה פי שמונים מאשר לפני רצח ראש הממשלה ואני אומר זאת כמי שהיה אמון על שיקום מערך אבטחת האישים לאחר רצח רבין. ההסתה כאן מגיעה ממי שהיה מאבטח של ראש הממשלה, מבכירים בחיל האוויר ומאלוף במיל'".

השרה עידית סילמן הוסיפה: "זו אוזלת יד של מערכת האכיפה".

השר משה ארבל דרש להרחיב את הדיון גם על איומים נגד ראשי ערים: "רק בשבוע שעבר ירו בבני משפחה של ראש מועצת ערערה בנגב. לשמחתי מעטפת ההגנה על ראש הממשלה טובה לעומת ראשי ערים מאויימים. לומר 'אשם' על ראש ממשלה זו לא הסתה. זה לא נעים אבל הסתה זה לא. לצערנו יש מספיק אמירות מסיתות וצריך להתמקד בהן. ולאכוף אותן".

ראש הממשלה נתניהו אמר: "אנחנו עדים לשיטפון של איומים מפורשים ברצח ובאלימות נגד ראש הממשלה ובני משפחתו, נגד שרים, נגד נבחרי ציבור. אלה לא רק עבירות פליליות מובהקות - הם מהווים גם איום ישיר ומפורש על הדמוקרטיה. שום דבר אמיתי לא נעשה - אני מפנה את זה ליועצת המשפטית לממשלה ולפרקליט המדינה, זה התפקיד שלהם"

הוא הוסיף כי "באופן בסיסי מול השיטפון הזה, רבע מעשה מהוסס לא נעשה. בעוד שראינו שבזמן כהונתה של הממשלה הקודמת, ועוד לפני כן, כשהיה מהצד השני "פרשת משפטים בושה" - מעצר לאם עם ילדים, בשבת. מכתב, שכולנו מגנים אותו, לראש הממשלה בנט - מעצר וכליאה. אבל אי אפשר להשוות בכלל את השיטפון האדיר של איומים מפורשים שהם עבירות פליליות, שנתקל בחוסר מעש, ונתקל גם בעוד דבר - גם בשתיקה של הבכירים. לא שמענו גינויים. צריך גם לגנות. אבל הבכירים לא פוצים פה, הם לא מגנים. מה שיש פה זה לגיטימציה לפיגוע בדמוקרטיה, ויש פה נרמול של רצח פוליטי, וכולם מרגישים שיש פה גם אכיפה בררנית".

"משום שראינו שמול עבירות, אם היו בכלל כאלה, פחותות בהרבה, מול גורמי הימין, מול המתיישבים, מול החרדים, מול האתיופים - שם מופעל כל הכוח של החוק, בפרשנות הכי מחמירה של סעיפים כאלה ואחרים שגויסו לטובת מעצר של ילדות בנות 14 או 15, מול עצירת חסימת כבישים מזערית לעומת מה שקורה היום, כל המשקל של החוק מופעל. זה לא קרה בהדרגה, זה לא נכון. אני לא מקבל את זה. זה קרה כשאנחנו חזרנו לשלטון, ואז זה קרה בעוצמות אדירות. זה התחיל בהפגנות בבלפור בירושלים, דרך הפגנות נגד היועץ המשפטי דאז בפתח תקווה, הפגנות בנושא הרפורמה, ועכשיו הפגנות במהלך המלחמה", הדגיש נתניהו.

לדבריו, "בכל פעם משתנה הנושא, אבל זה מכוון נגד הימין - והאכיפה איננה שוויונית. היא איננה שוויונית ולא משתנה בהדרגה, היא משתנה באבחה. כמובן זה גם הולך ומתעצם כי כל הזמן בודקים את הגבולות. אז מותר גם את זה ומותר גם את זה, מותר להניח רימון, מותר לשלוח אבוקות, מותר לעשות פגיעות אלימות נגד שוטרים, מותר לחסום כבישים באש - מותר ומותר ומותר. יש פה נרמול של הפגיעה בדמוקרטיה, יש פה נרמול של רצח פוליטי. אנחנו נדרש לזה בשבוע הבא".

"האירוע הזה שקרה בארצות הברית, רבים אמרו שזו כתובת על הקיר. אנחנו רואים את הכתובת על הקיר, אנחנו רואים את הכתובת בכיכרות, אנחנו רואים את הכתובת ברשתות החברתיות. כולנו רואים את זה, והשרים פה סביב שולחן הממשלה פה אחד אומרים: ׳זה חייב לקבל מענה אמיתי ושוויוני׳. זה לא קרה עד לרגע זה", סיכם.