פידיאס פנאיוטו בן ה-24 היה עד לאחרונה יוטיובר מצליח עם 2.6 מיליון משתמשים רשומים שעוקבים באדיקות אחרי הטרלות ותכנים אחרים שפרסם.
אלא שלקראת הבחירות לפרלמנט האירופי הודיע פנאיוטו כי החליט להתמודד לפרלמנט של האיחוד מטעם מדינתו - קפריסין.
עבור פנאיוטו היה מדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית בהתחשב בעובדה שקפריסין כולה בוחרת שישה נציגים בלבד לפרלמנט האירופי וכן בשל העובדה שהמדינה במשך שנים רבות לא בחרה במועמד עצמאי.
למרות זאת, הצליח להגיע אל המקום השלישי ולהיבחר לפרלמנט.
פנאיוטו התחיל את דרכו בשנת 2019 כשפתח את ערוץ היוטיוב שלו וכשפרסם סרטונים שונים בהם סרטונים שהראה איך הוא מצליח להשתחל לרכבת של הודו - דבר שגרר פתיחת תיק פלילי נגדו במדינה.
בהמשך גם הודיע כי הוא עומד לחבק 100 מפורסמים. כשהגיע אל המפורסם המאה, קרא לעוקביו לדבר עם מאי מאסק, אימו של איש העסקים אילון מאסק, כדי שתשכנע את בנה לתת לו חיבוק. מאי מאסק פחות התחברה לרעיון וכינתה אותו "מעשה זדוני".
לבסוף החליט פנאיוטו להמתין לא פחות מ-47 ימים מתחת למשרדו של מאסק - עד שהצליח לחבק אותו.
לאחר שנבחר לפרלמנט מאסק בירך אותו על ניצחנו - אך הניצחון מעורר שאלות סביב האיש שלמעשה משמש אצבע שמשפיעה על עתיד קפריסין,
מאז שנבחר, ערך שורה של סרטונים בהם סיפר על גיוס הצוות שלו הכולל מורה שלו לשעבר וכן צלם שעובד איתו בשנים האחרונות. בנוסף, סיפר לעוקבים על השכר והתנאים להם הוא זוכה כחבר פרלמנט של האיחוד האירופי וכן לתנאים של עובדיו.
"אני מקבל 8,000 אירו בחודש כשכר", גילה והוסיף כי "בנוסף, על כל יום עבודה שלי כאן בפרלמנט אני מקבל 350 אירו נוספים. בנוסף, אני מקבל 30 אלף אירו בחודש עבור שכר לצוות שאגייס. האיחוד האירופי נותן לי 5,000 אירו בשביל להחזיק לשכה במדינה ממנה אני בא ועוד 4,000 אירו כדי לקדם את העבודה שאני עושה בפרלמנט".
בחודש שעבר עורר סערה כשהחליט לפרסם סקר ברשתות החברתיות שלו כששאל אם לדעת העוקבים עליו להישאר חבר פרלמנט עצמאי או להצטרף למפלגה הירוקה. 76 אחוזים מהמשיבים אמרו כי הם רוצים שיישאר עצמאי ובשל כך בחר להישאר ככזה.
פנאיוטו התייחס גם לביקורת נגדו ולטענות כי הוא עסוק בפרסום סרטונים ולא בקיא בנבכי הפוליטיקה של בריסל. לדבריו, הוא מעוניין ללמוד יחד עם עוקביו איך הפוליטיקה עובדת והוסיף כי הוא למעשה מהווה דמוקרטיה ישירה בשל השיח שלו עם האוכלוסייה ישירות.
בחירתו של היוטיובר הצעיר מעוררת שאלות בבריסל עם החל עידן חדש של פוליטיקאים צעירים שפועלים בדרך אחרת, או שמדובר בקוריוז שיחלוף מן העולם.