
הפועל תל אביב לא עוצרת. אחרי 11 עונות ו-737 משחקים, מתוכם 73 הופעות בפלייאוף ליגת הכדורסל הטובה בעולם, ליגת ה-NBA, פטריק בברלי מגיע לישראל.
לפני מספר ימים במהלך פודקאסט שלו, שיתף פטריק בברלי, הגארד האמריקאי בן ה-36 של מילווקי באקס כי הוא שוקל הצעת ענק והיסטורית מקבוצה מאירופה אך לא חשף את שמה.
הערב (שלישי) הודיעה הפועל תל אביב כי היא זו שהציעה לגארד האמריקאי חוזה היסטורי כשזה נענה בחיוב, כשאמר כי "הפועל תל אביב נתנה לי הכל. לא יכולתי לסרב לה", והוא מצטרף אל רשימת הרכש הגדולה והאדירה שביצעה הפועל תל אביב לקראת העונה שבפתח.
עבור בברלי זו לא תהיה הפעם הראשונה בה ישחק באירופה, כאשר שיחק במדי ספרטק סנט פטרסבורג הרוסית ב-2011/12, שם שיתף פעולה עם מי שיהיה מאמנו בעונה הקרובה, סטפאנוס דדאס היווני שהיה אז עוזר מאמן בקבוצה הרוסית.
הגארד גם זכה בתואר ה-MVP של היורוקאפ ב-2012 ונבחר פעם אחת לחמישיית ההגנה של העונה ושלוש פעמים לחמישיית ההגנה השנייה.
בנוסף, שיתף בברלי פעולה עם החתמה גדולה גם כן של הפועל תל אביב הקיץ, כששיחק לצידו של ג'ונתן מוטלי בין 2018 ל-2020 בלוס אנג`לס קליפרס בליגת ה-NBA.
למעשה, את קריירת המשחק שלו ב-NBA החל בברלי אחרי תקופה לא קצרה באירופה, כשמלבד סנט פטרסבורג, שיחק זה גם במדי אולימפיאקוס היוונית במפעל היורוליג ודניפרו האוקראינית.
אל ליגת ה-NBA הגיע בברלי באמצע עונת 2013 כשחתם במדי יוסטון ולאחר שלוש שנים החל מסע נדודים שכלל 4 עונות בקליפרס, עונה אחת במינסוטה, עונה אחת בלייקרס, חצי עונה בשיקגו ועונה אחת בפילדלפיה עד שהגיע בפברואר האחרון למילווקי.
סך הכל שיחק הגארד האמריקני, ב-666 משחקי ליגה ו-77 משחקי פלייאוף ב-NBA.
בעונה החולפת בברלי שיחק כ-20 דקות למשחק במדי פילדלפיה ומילווקי ופתח בכל משחקי הפלייאוף של הבאקס שהודחו בסיבוב הראשון מול אינדיאנה. הוא רשם 6.2 נקודות, 3.3 ריבאונדים ו-2.9 אסיסטים וכעת הוא מגיע להפועל תל אביב בקול תרועה רמה במה שהופכת להיות קבוצת הכוכבים הגדולה ביותר של הפועל תל אביב בכל הזמנים.
עם חתימתו בהפועל תל אביב הופך בברלי לאחד מ-9 השחקנים שישתכרו הכי הרבה באירופה, כאשר זה העדיף את הצעתה של הפועל תל אביב על חוזה בסך 2.2 מיליון דולר נטו לעונה על פני הצעות אחרות מליגת ה-NBA בהן החזיק.
בכך הופך בברלי לא רק לשחקן הכי יקר בתולדות הפועל תל אביב בכל הזמנים, אלא גם לשחקן השני עם החוזה הכי גבוה בתולדות הכדורסל הישראלי כשרק קרלוס ארויו שחתם בעבר במכבי ת"א תמורת 2.5 מיליון דולר, לפניו.
בברלי חוזר לאירופה כשהוא ישחק שוב ביורוקאפ, הפע בשורות סגנית האלופה מישראל. זה ייגמר עם תואר היסטורי או במפח נפש גדול במיוחד.
המנהל המקצועי ג'ורג' חינאס אמר על ההחתמה הגדולה: "זה יום מרגש מאוד. פטריק בברלי מצטרף למשפחת הפועל תל אביב. אני רוצה להודות לבעלים ולכל ההנהלה שגרמו לזה לקרות, וכמובן להודות גם לפטריק, שבמהלך המגעים והפגישה איתנו הראה כבוד גדול למועדון. פטריק נלהב מאוד לקראת המהלך, הוא רעב מאוד ומוכן להוכיח ולהילחם עבור המועדון והאוהדים".
בעלי הקבוצה עופר ינאי יצא מגדרו עם ההחתמה כשאמר: "הצוות המקצועי מגדיר מיהם השחקנים הטובים והמתאימים ביותר בכל עמדה, אנחנו עושים הכל כדי להביא אותם – ולרוב מצליחים. ההצטרפות של פטריק, שחקן יוצא דופן עם מוטיבציה עצומה לנצח, היא קודם כל חלק משמעותי מהגשמת הרצון שלנו לבנות מועדון חזק וקבוצה עמוקה יותר שתלחם על כל התארים, אך בנוסף מדובר בשחקן שעצם החתימה שלו בהפועל תל אביב תהפוך אותו לשגריר חשוב של הכדורסל ושל ישראל, בטח בתקופה הזו".