
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1.5 כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 4 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס ממרח נוגט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות
מערבבים בקערה את החומרים היבשים; קמח, אבקת אפיה, אינסטנט פודינג וניל.
במיקסר נקציף ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה כ- 10 דקות.
מנמיכים את המהירות למינימום ובזרם דק מוסיפים את השמן ומחכים מספר שניות להטמעה.
מוסיפים לסירוגין את היבשים ומיץ התפוזים ומערבבים דקה נוספת עד לקבלת בצק אחיד.
לתבנית אינגליש קייק משומנת מעבירים מחצית מהבלילה ואז בכפית מניחים את קרם הנוגט בשלושה מוקדים ועל זה מפזרים קרוקנט אגוזי לוז מסוכרים.
שופכים את יתרת הבלילה לתבנית, ומזגגים את קרם הנוגט ומפזרים קרוקונט אגוזי לוז.
אופים כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
איזו עוגה כי אהובה על הישראלים ואיזה הכי פחות?!
תוצאות הסקר :
לרגל יום העוגות הבינלאומי 20/7 רשת מאפה נאמן עם סקר העוגות הגדול! איזו עוגה הישראלים הכי אוהבים? איזו הכי פחות? ומי נמצאת ממש באמצע?
הסקר מתבסס על נתוני הקופות מ- 63 סניפים הפזורים ברחבי הארץ מצפון לדרום ומייצגים רכישות מ -12 החודשים האחרונים ומראים את הרגלי הצריכה של הקהל הישראלי.
סקר העוגות הגדול של ישראל:
מהכי אהובה להכי פחות -
עוגת שוקולד קלאסית – 13%
עוגת גבינה פירורים – 11%
עוגות שמרים שוקולד– 9.9%
עוגת גבינה אפויה – 8.7%
עוגת שיש קלאסית- 8%
עוגת שיש תפוז - 7.4%
עוגת מאפינס – 6.8%
עוגת פררו רושה 5.6%
שמרים גבינה – 5.4%
טעמים נוספים – 24.2%
ספרו לנו מהי העוגה המעודפת עליכם ולמה!