זירת הנפילהמד"א

ללא התרעה מראש: אדם אחד נהרג ועוד עשרה נפצעו מפיצוץ כטב"ם הלילה (שישי) ברחוב בן יהודה פינת שלום עליכם בתל אביב.

הדי הפיצוץ נשמעו באזורים רבים ברחבי גוש דן, בין היתר בראשון לציון, גבעת שמואל, חולון, רמת גן וגבעתיים. תושבים המתגוררים סמוך למקום הפיצוץ סיפרו כי חפצים התנפצו בבתיהם בעקבות ההדף.

ממגן דוד אדום נמסר כי גבר כבן 50 נהרג לאחר שגופתו אותרה במבנה סמוך למקום בו התפוצץ הכטב"ם כשהוא ללא רוח חיים. עוד דווח על עשרה פצועים שחלקם נפגעו מרסיסים. כמה בני אדם לקו בחרדה.

פרמדיק מד"א רועי קליין סיפר כי "הגענו במהירות למקום וראינו המולה והרס כתוצאה מפיצוץ, התחלנו לבצע סריקות והגיעו אלינו 4 פצועים, 2 מהם נפצעו בבית, גבר כבן 37 ואישה כבת 47, ו- 2 אחרים צעירה כבת 25 וגבר כבן 30 נפצעו כשהיו ברחוב, הם היו בהכרה מלאה וסבלו מפציעות מרסיסים בכתף ובגפיים ואחד סבל מפגיעת הדף, פינינו אותם לבית החולים במצב קל. בהמשך הסריקות באחד המבנים אותר גבר כבן 50 מחוסר הכרה, הוא סבל מפציעות חודרות, ביצענו בדיקות רפואיות , הוא היה ללא סימני חיים ובתוך זמן קצר נאלצנו לקבוע את מותו".

מתחקיר ראשוני של צה"ל עולה כי הכטב"ם זוהה על ידי חיל האוויר אך הוחלט שלא ליירט אותו מאחר והוא לא סווג כעוין. בצה"ל אומרים כי מדובר בטעות אנוש ומדובר ב"אירוע רע".

עוד נמסר כי חיל האוויר תגבר את פטרולי המטוסים הפועלים להגנת שמי המדינה. בפיקוד העורף התייחסו לעובדה שלא הופעלה התרעה ואמרו כי "לא זוהתה חדירה אווירית לשטח מרכז הארץ ולכן לא הופעלה אזעקה - האירוע בבדיקה".

ערוץ "אל-ערביה" הסעודי דיווח כי ארצות הברית יירטה טיל בליסטי ושלושה כטב"מים ששיגרו החות'ים לעבר ישראל. בדיווח נאמר כי הכטב"ם הרביעי הצליח להגיע לתל אביב.

דובר החות'ים יחיא סריע הגיב בהצהרה: "ביצענו פעולה צבאית איכותית בתל אביב - באמצעות כטב"ם חדש בשם 'יפו' המסוגל לעקוף את מערכות היירוט של ישראל ולא ניתן לזיהוי באמצעות מכ"מים. הפעולה השיגה את יעדיה בהצלחה".

עוד הוסיף: "מכריז על אזור יפו כאזור לא בטוח שהווה יעד מרכזי. מתמקד בפגיעה בחזית של האויב הציוני ובהגעה לעומק. יש לנו בנק של מטרות בישראל, כולל מטרות צבאיות וביטחוניות רגישות, ונמשיך לפגוע בהן".

צילום: דוברות מד"א
צילום: דוברות מד"א
צילום: שמעון ברוך/TPS
צילום: שמעון ברוך/TPS