
למרות יכולת חלשה, מכבי תל אביב יכולה להיות מרוצה. אלופת ליגת העל בכדורגל החלה הערב (שלישי) את מסעה האירופי לעונת 2024/25 עם תיקו 1:1 במסגרת המשחק הראשון של הסיבוב השני במוקדמות ליגת האלופות.
הצהובים מת"א התארחו אצל אלופת רומניה, סטיאווה בוקרשט ולמרות יכולת לא מרשימה הצליחו לחלץ תיקו 1:1 שמהווה מקדמה טובה לקראת ההכרעה במפגש ביניהן במשחק המכריע שיתקיים בשבוע הבא.
מכבי שפתחה את עונת 2024/25 עם ניצחון על מחזיקת הגביע מכבי פתח תקווה לפני שבוע גם כן ביכולת לא גבוהה במיוחד, חסרה את אחד מכוכביה הגדולים בשנה האחרונה - מילסון, כאשר זה יצא רגע לפני המשחק מהסגל במה שנדמה כפרידה ומעבר שלו לכסף גדול יותר באירופה.
בלעדיו מכבי התקשתה לייצר מצבים כאשר מלבד הזדמנות של הכוכב הגדול ערן זהבי בדקה ה-8, מכבי לא איימה עוד על שערם של הרומנים שהתשלטו אט אט על המשחק.
שתי הצלות ענק של שוער מכבי, משפתי בתוך שתי דקות במחצית השניה, השאירו את מכבי בתמונה ובדקה ה-71 הם שילמו על כך ביוקר כשהמחליף דן ביטון כבש מקרוב אחרי מבצע יפה של הנרי אדו.
לצערה של מכבי, זו המשיכה את הקו ההגנתי הרעוע שלה משנה שעברה ולא הצליחה לשמור על היתרון כאשר 4 דקות לאחר שער היתרון של מכבי, ספגו אלה ממצב נייח וללא מאבק.
דווקא הרומנים המקומיים היו קרובים להכריע את התוצאה ולבצע מהפך, אך למזלה של מכבי זה נגמר רק בתיקו 1:1. מקדמה טובה לקראת הגומלין? דברים יהיו חייבים להשתנות ולהשתפר בכדי שלאוהדי מכבי יהיה חורף חם והמסע האירופי יימשך זמן רב.