בצל המלחמה בדרום נפגעים לא מעט אנשי מילואים כאשר הם חוזרים למקום העבודה ומגלים שהוא תפוס כבר או שהעסק שהשאירו מאחור קרס כי המתחרים דהרו קדימה כשהם היו עמוק ברצועה. השבוע התקיים כנס מיוחד ובו נציגי חברות מובילות במשק שעסקו בבעיה ובפתרונות נדרשים.
בנצי טי, מנהל קהילת המילואימניקים בארגון נפגשים, מספר בראיון לערוץ 7 על המציאות התעסוקתית בה נתקלים אנשי מילואים ועל מה שהוחלט והוצע בכנס. "אנחנו רואים מצוקה גדלה והולכת אצל מילואימניקים. חלק איבדו מקום עבודה, חלק סגרו עסקים וחלק גילו שאחרים קודמו במקומם".
בנצי טי מציין בדבריו כי לצד הגמישות שמגלים בעלי עסקים כאשר מדובר בעובדים שיצאו וחזרו ממילואים, יש להבין גם את הקושי של המעסיקים להעסיק מי שיצא לשלושה חודשי מילואים, חזר לחודש של עבודה ושוב יצא לחודשי מילואים, שוב חזר לשבועיים שלושה, בעוד עליהם לייצר רציפות תעסוקתית.
לכנס נרשמו מעל 700 אנשי מילואים ומארגני הכנס הביאו אליו נציגים של 16 מהחברות הגדולות במשק, בהן רפאל, טבע, שטראוס, כתר ואחרות ש"חרטו על דגלן את ההתגייסות לטובת המאמץ הלאומי וזה המילואים שלהם". זאת מתוך "הבנה שהמילואימניק הוא המתנדב והתורם ביותר, בעל ערכים גבוהים, מוסר עבודה גבוה, חתירה לעשייה ורצון להתקדם וזה הפרופיל שהם מחפשים אבל הבעיה היא שהם מדי פעם נעלמים ולכן הגופים האלה יצאו באמירה שהמילואים שלהם יהיה לספוג את זה גם אם זה יקרה עוד פעם ועוד פעם. הם רוצים את האנשים האלה בפנים".
איך הדברים ייראו בשטח? טי מציין את הציפייה מהמדינה שתסייע יותר למעסיקים שפועלים בעניין זה לטובת המילואימניקים, ובאשר לחברות הגדולות ההערכה היא שהן תוכלנה לעמוד באתגר, וכבר נציגיהן הודיעו שיחפשו את אנשי המילואים וייערכו בהתאם על מנת להחזיק אותם אצלן כאשר ידוע להנהלות מראש שהעובדים החדשים שיתקבלו הם אנשי מילואים שייעדרו מהעבודה לפרקי זמן משתנים. "כל חברה תפעל בדרכה", הוא אומר ומותיר את שאלת ההתמודדות לכל חברה על פי צרכיה ומאפייניה.
בדבריו מציין טי כי לדברים יש כבר סימנים בשטח. "כבר נקבעו עשרות ראיונות למקומות עבודה, ואני מעריך שזה נועד לקלוט לעבודה ולהתחיל בעבודה ולא סתם לדבר. לא סתם שלחו את מנהלי משאבי האנוש של החברות כדי לבזבז זמן".
לשאלתנו אם ידוע לפורום המילואימניקים שהוא מנהל מספרם של אנשי המילואים שנתקלו בבעיות חזרה לתעסוקה משיב טי ואומר כי "אין נתונים מדויקים, אבל יש מעל אלף עסקים קטנים ובינוניים שנסגרו". עוד הוא מספר על מספר רב מאוד של פניות שמגיעות אליהם, ומדובר בעשרות ומאות פניות בכל יום.
בין השאר מדובר גם במי שמגלה שאין לו מקום עבודה לחזור אליו, אבל גם במי שמתקשה מנטאלית לחזור לשגרת עבודה אחרי תקופת לחימה בעזה, חלקם מבקשים עוד פרק זמן של חופשה על מנת לשוב לשגרה משפחתית ולאחר מכן להשתלב מחדש בעבודה, ובנוסף לאלה הוא מספר על בנות זוג של אנשי מילואים שגם הן מוצאות את עצמם בבעיה תעסוקתית לאחר תקופה שבה נאלצו להיות יותר עם הילדים בהיעדר הבעל ועליהן החוק אינו מגן, כך שניתן לפטר אותן או לפגוע בהעסקתן.
לכל מי שחווה מצוקה שכזו קורא טי להיכנס לאתר קהילת המילואימניקים ולמצוא דרכי סיוע שונות לצד אפשרות להיעזר בליווי משפטי, אם יש צורך. לדבריו הגורמים הממשלתיים והצבאיים מטים אוזן קשבת למצוקות ומנסים לסייע, אך הרעיון מאחורי ההתארגנות הוא בראש ובראשונה עזרה הדדית בין האזרחים לבין עצמם.