
ראש הממשלה נפגש אתמול (חמישי) בארה"ב גם עם היועץ לביטחון לאומי ג'ק סאליבן ויצא בתוקף נגד הסנקציות שמטילה ארה"ב נגד מתיישבים ביו"ש.
גורם שנכח בפגישה מספר על "פגישה קשה" וציין כי נתניהו היה מאוד תקיף בעניין אך הצדדים לא הגיעו להסכמות בכל הנושאים וכי ארה"ב הצהירה כי תטיל סנקציות נוספות על "מתנחלים אלימים".
במהלך הפגישה טענו גורמים אמריקאים כי חלק מהדברים שפורסמו בנושא אינם נכונים ושהפרסומים על כוונה להטיל סנקציות על השרים סמוטריץ' ובן גביר מוטעים.
הגורמים הישראלים הבהירו לעמיתיהם האמריקאים שביהודה ושומרון יש תקיפות נגד אזרחי ישראל כמעט מידי יום ושרוב מוחלט של ההרוגים בשטח הם מחבלים. "כמה מחבלים הרגנו?", אומר הגורם, "מעל 500. כמה אזרחים פלסטינים נהרגו? 10 בערך מאוקטובר. זה 1 ל-50".
איתמר בן גביר הגיב לדיווח לפני שבוע ותקף את הממשל האמריקני. "הדיווח לפיו ממשל ביידן שוקל להטיל סנקציות עליי ועל שר האוצר הוא חמור. עצם הצעד של הטלת סנקציות נגד אזרחים ישראלים מצד הממשל האמריקני, שכבר החל, מהווה פגיעה חמורה בריבונות הישראלית".
בן גביר ביקש מנתניהו להודיע לממשל האמריקני כי "ככל ויוטלו סנקציות נגד שרים בממשלה, ומדיניות זו אף תימשך נגד אזרחים ישראלים - המענה הישראלית יהיה במיטוט מוחלט של הרשות הפלסטינית, על כלל מוסדותיה וכלכלתה".