בבניין הפרלמנט האירופי בבריסל, התקיים טקס רשמי, בו הוכרז על הקמת קבוצת עבודה משותפת למען יהודה ושומרון, בהשתתפות 15 חברי הפרלמנט האירופי, והקבוצה צפויה לגדול ולהיות חזקה משמעותית לאור הגדלת כוחו של הימין בבחירות האחרונות לפרלמנט.
ראש מועצת שומרון שיזם את הקמת הקבוצה יחד עם חברי הפרלמנט הגדיר איתם יחד,כי הקבוצה תפעל בשותפות מלאה למתן גיבוי ליהודה ושומרון נגד החרמות ונגד מדיניות ההטייה כנגד מדינת ישראל ויו"ש, ומול מימון הטרור של הרשות הפלסטינית ובעד חיזוק הבניה בשומרון.
רגע לפני טקס ההשקה של קבוצת העבודה, חברי הפרלמנט גילו שמדובר יום ההולדת הלועזי של דגן, יוזם הקמת הקבוצה, והחליטו להפתיע אותו עם עוגה וחגגו לו יום הולדת. ראש המועצה שהתרגש מהמחווה הודה למארחיו.
הרקע להקמת קבוצת העבודה המשותפת למען יהודה ושומרון בפרלמנט האירופי הן ההתפתחויות הבינלאומיות האחרונות, הכוללות את החלטת בית הדין בהאג, פרישת נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, ההחלטות של מדינות רבות להטיל סנקציות על אישים וארגונים בהתיישבות ובכירים בממשלת ישראל, וכןח תוצאות הבחירות האחרונות לפרלמנט האירופי שבהן התחזק הימין באירופה.
יוסי דגן, ראש מועצת שומרון, אמר בכנס הקמת קבוצת העבודה: "יש לנו חברי אמת באירופה. התרגשתי מאוד מהמחווה הזו והמעמד הזה, במיוחד לאור התמיכה הרבה שאנו מקבלים מחברי הפרלמנט האירופי. עכשיו נתחיל לעבוד יחד, ובעזרת ה’ גם לנצח יחד למען כולנו. הקמת קבוצת העבודה המשותפת למען יהודה ושומרון היא צעד משמעותי וחשוב לעמידה על הזכויות והביטחון של אזרחי ישראל. הקרקס בהאג הוא סכנה משותפת לכולנו - חייבים להילחם יחד".
חברי הפרלמנט האירופי ציינו במהלך הכנס: "האג פוליטי, אנחנו אתכם", והביעו את מחויבותם לעמוד לצד ההתיישבות ביהודה ושומרון כנגד ההחלטות האנטי ישראליות של בית הדין בהאג ובמדינות נוספות.
בשנה האחרונה פעל ראש מועצת שומרון כדי לסייע למועמדים במדינות שונות באירופה, שתומכים במדינת ישראל ובשומרון, להיבחר לפרלמנט האירופי. מאז הבחירות לפרלמנט האירופי, עמל יוסי דגן יחד עם צוותו כדי לעשות חיבורים בין חברי הפרלמנט שונים בין המדינות השונות וכעת לאחר חודשים של עבודה מאומצת השיקו את קבוצת העבודה בטקס מרשים בבניין הפרלמנט האירופי בבריסל.
בכנס הייסוד של קבוצת העבודה השתתפו 15 חברי פרלמנט אירופי ביניהם: ג'ורג'יאנה תאודורסקו, אדריאן-ג'ורג' אקסיניה, אלנה דונאצן, ריצ'רד צ'ארניצקי לשעבר סגן נשיא הפרלמנט האירופי, קריסטיאן תרש - סגן יו"ר וועדת המעקב אחרי התקציב, ליאו ואן דוסברג, דייגו סוליאר, אלביס פרז, ונורה גרציה ג'ונקו.
דגן אמר לחברי הפרלמנט: "בשבוע שעבר שמענו יחד על ה'קרקס' של האג. הם כתבו שהקהילות שלנו בשומרון לא חוקיות, הערים וגני הילדים שלנו בירושלים, ביהודה ושומרון וגם בחבל עזה, אחרי שפינינו משם את כל היישובים היהודיים, והוצאנו את המתים מקבריהם. וסיימנו את 'הכיבוש'. 19 שנים אחרי ובכל זאת ועדיין יש כיבוש... אנחנו גרים ביהודה ושומרון. מה פירוש המילה יהודה? יהודה זה יהודי, של יהודים. איך יהודים יכולים להיות כובשים ביהודה? זה מגוחך".
חברת הפרלמנט סוזנה סקרדי אמרה בהתייחס להאג: "ההחלטה בהאג היא החלטה פוליטית, ואנחנו אתכם, חייבים להאבק נגד זה כי אנחנו חייבים להלחם למען הצדק למען החירות שלנו".
סגן נשיא הפרלמנט האירופי לשעבר ריצ'ארד צ'רניקי תהה: "מדוע משלמי המיסים במדינות האיחוד האירופי חייבים לשלם עבור תעמולה אנטי-ישראלית? הפרלמנט האירופי צריך להפגין יותר אמפתיה כלפי ישראל. זו חובתנו. הכנס הזה חשוב מאוד כי אנו זקוקים ל"תחמושת" כדי לדעת את העובדות. לבסוף, הייתי רוצה לומר לחברינו מישראל: אף פעם לא תהיו לבד".
חברת הפרלמנט ג'ורג'יאנה תאודורסקו הוסיפה: "אחרי ההתקפה על מטה שארלי בצרפת בו 12 אנשים נרצחו, העולם כולו עמד ואמר: "אני שארלי" כך גם ב 9/11 ועכשיו כשהתרחשו ההתקפות בישראל, העולם נחלק. הם מנסים לרמוז שישראל לא צריכה להגן על ילדיה. אני ממליצה לאנשים בהאג קודם כל תבקרו בישראל ואחר כך תקבלו החלטות".
חברת הפרלמנט האירופי אלנה דונזאן הדגישה כי "היו יותר מדי החלטות נגד ישראל, גם באו"ם גם בנאט"ו, עלינו לשנות את זה".
חבר הפרלמנט האירופי כריסטיאן אמר כי "האיחוד האירופי משלם לרשות הפלסטינית ויחידת המשנה שלהם דואגת להדפיס ספרים שבהם מלמדים את הילדים לשנוא את היהודים ולהרוג יהודים. זה דבר שצריך לטפל בו".