כדורגל
כדורגלצילום: אייסטוק

18 שערים, זו כמות השערים שהובקעו הערב (ראשון) בפתיחת מפעל גביע הטוטו בכדורגל, מפעל הכדורגל השלישי בחשיבותו בישראל שמהווה את ההכנות האחרונות לקראת הדבר האמיתי - חזרתו של הכדורגל הישראלי.

אחרי שהאלופה מכבי תל אביב כבר הניפה את גביע "אלוף האלופים" והבטיחה את מקומה בחצי גמר גביע הטוטו ומכבי חיפה חגגה על הפועל באר שבע ב"משחק האירופאיות" והצטרפה אליה לשם, הערב יצא לדרך שלב הבתים של גביע הטוטו והוא יצא בסערה ומבול של שערים.

מי שהרשימה יותר מכולם הייתה זו שכבר כמה שנים מצפים ממנה לעשות את קפיצת המדרגה לצמרת - מכבי נתניה.

הקבוצה מהשרון הביסה בקלות את הפועל חדרה בתוצאה 2:5, בין היתר בזכות שלושער של החלוץ שכבר ויתרה עליו וניסתה להיפטר ממנו אך נשאר אצלה, זלטאנוביץ'. יחד איתו בלט הרכש החדש שהגיע במחטף מבני ריינה, ורגאס ונדמה כי הפעם כשעל הקווים יעמוד מתחילת העונה מאמן עם ניסיון וותק בדמותו של מרקו בלבול שידוע כמי שיש לו יכולת בניה של קבוצות מרשימה ומוצלחת, נתניה עשויה לעשות את הקפיצה הגדולה שמצפים ממנה כל שנה מחדש.

כמו נתניה, גם הפועל ירושלים ניצחה יריבה עם תבוסה שהנחילה לה, כאשר זו לא התרגשה משער יתרון של אשדוד בדרך למהפך ולבסוף ניצחה אותה בתוצאה 2:4. אשדוד שהצליחה להיחלץ מירידת ליגה בעור שיניה, תמשיך לבלות העונה בתחתית הטבלה?

מי שהפתיעה היא העולה החדשה עירוני טבריה שגברה בדרבי הצפון על בני ריינה בתוצאה 0:1, משער בפנדל של הכוכב הגדול שלה שהוביל אותה אל ליגת העל - והיב חביבאללה. רמז לבאות? ימים יגידו. כך או כך, הכדורגל הישראלי שוב כאן ובגדול.

במשחק נוסף נפרדו הפועל חיפה ובני סכנין בתיקו 2:2.