חבר הכנסת משה סלומון, בעברו מג"ד בפיקוד צפון, התייחס בראיון לערוץ 7 להסלמה החמורה בצפון ולהשלכות הטבח בילדים במג'דל שמס.
לדבריו לנוכח ההפרות החמורות של חיזבאללה את השקט והביטחון בגזרת הצפון לאורך חודשים רבים, המשמעות ברורה ומתחייבת והיא ש"כל עוד לא נגיב בתקיפות ולא ניזום תקיפות משמעותיות יותר, הדבר הזה יימשך. התקיפה והטבח המזעזע במאג'דל שאמס הוא עוד קריאת השכמה לממשלת ישראל, למשרד הביטחון ולצבא", הוא אומר וקובע כי ככל שלא תהיה תגובה תקיפה הדבר מזמין אסון גדול יותר.
"אנחנו מבינים שחיזבאללה ולבנון וכל ארגוני הטרור מסביב מחכים לראות מה תהיה התגובה שלנו. אין לנו ברירה אלא להגיב בתקיפות ובמהירות ובצורה לא מידתית. רק כך נוכל להשיב את השקט והביטחון לצפון וגם את התושבים לבתיהם. חוסר תגובה שלנו והתמהמהות שלנו היא סימן למפונים שנמצאים ברחבי הארץ שאנחנו לא מתכוונים לטפל בהם".
בדבריו קורא סלומון לממשלה להגיב בתקיפות על מנת לייצר מציאות חדשה ואחרת לחלוטין מזו שהייתה עד כה וזאת מבלי לנתק את הקשר והאחריות ממדינת לבנון שהתקיפות מתבצעות משטחה.
"אני אומר זאת כבר חודשים רבים. לא יכול להיות שמשוגרים לכאן כטב"מים וטילים כאלה ואחרים בהרעשה כמעט יומיומית. זו אמירה ושגינו כשלא תקפנו ולא יצרנו מציאות אחרת בדרום לבנון. אם לא נפעל עכשיו זה יגיע ביתר שאת לא רק בצפון אלא גם לעכו, יקנעם ודרומה יותר. אני קורא לממשלה להתעשת ומהר מוד", אומר סלומון המדגיש כי התגובה צריכה להיות לא מידתית. "להחריב את דרום לבנון ואת כל הנכסים האסטרטגיים של חיזבאללה. רק כך נחזיר את ההרתעה".
לדבריו יש להביא למציאות בה כל תושבי דרום לבנון לא יוכלו להיות עוד בבתיהם. "רק כך האויבים שלנו יבינו שבעל הבית השתגע. כל עוד אנחנו מחשבים מתי הזמן והמקום לתגובה הם ימשיכו להטריל אותנו ולירות וכך נפגע גם בחוסן הלאומי וגם בחוסן הביטחוני שלנו".
בהתייחס לטענות לפיהן המגמה היא להגיע לסיום האירוע בדרך דיפלומטית, אומר סלומון כי פתרון שכזה לא יכול להיות אלא רק אחרי המכה הישראלית שתגיע עד נסראללה. זאת על רקע היכרותינו עם האופן בו הופרו ההסכמים הקודמים שנחתמו עם חיזבאללה. כך גם אין לקבל את הקביעה של חיזבאללה ששקט בצפון יגיע לאחר צאת צה"ל מרצועת עזה.
עוד נשאל חבר הכנסת סלומון על עסקת החטופים ועמדת מפלגתו במקרה ותונח עסקה שכזו על השולחן. סלומון משיב ומבהיר כי המפלגה אינה נגד עיסקה אלא נגד אי עמידה במטרות המלחמה כפי שהוגדרו בתחילת המלחמה, כלומר שלילת יכולותיו הצבאיות והשלטוניות של חמאס. "ברגע שהעסקה לא מונעת מאיתנו להגיע למטרות המלחמה, אנחנו מסכימים. אנחנו מבינים שהזמן הו מרכיב משמעותי בהחזרת החטופים בריאים ושלמים, אבל לא יתכן שאנחנו נהיה הגורם הלחוץ שהחמאס מפעיל אותו ומכתיב לו את התנאים. אנחנו צריכים לפעול צבאית משמעותית והחמאס יבין שהחרב מונחת על צווארו. הוא כבר מבין את זה ודרוש עוד לחץ אבל ההפגנות והמחאות אצלנו גורמות לו להקשות את עורפו. אנחנו כפסע ממציאות שבה הוא יהיה מוכן לעסקה שתהיה טובה גם לנו ובמציאות שכזו נסכים כמו בפעם הקודמת. לא נסכים להפקרת אזרחי ישראל בדרום ובכל הארץ".