עוגת גבינה קרה עם פירות יער
אין חג בלי עוגת גבינה קרה מלכותית וצבעונית. מגוון טקסטורות מושלם מהקראנץ׳ בתחתית ועד לציפוי המרענן.
לתבנית קפיצית או רינג בקוטר 18-20 ס"מ
המרכיבים:
לתחתית הקראנץ׳:
- 1/3 כוס + כף ( 80 גרם) מחית פרלינה או ממרח נוטלה
- 30 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות (20 גרם) שקדים פרוסים קלויים
- 2/3 כוס (70 גרם) פרורי עוגיות שנטחנו במעבד מזון
למלית גבינה:
- 1 + 1/2 מיכל (375 גרם) גבינה לבנה 5%
- 1 מיכל (250 גרם) גבינת שמנת מומלץ 16%
- 1 + 2/3 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית מחית וניל או תמצית
- 2 שקיות ג'לטין (14 גרם) 9 גרם למלית הגבינה ו-4 גרם לציפוי
1 + 1/2 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
לציפוי:
- 1 + 1/4כוסות (125 גרם) פטל או פירות קפואים
- 4 כפות (40 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה
- לעיטור: פירות אדומים טריים ופרחים אכילים
אופן הכנה:
1.מערבבים את כל המרכיבים מלבד השקדים ופירורי העוגיות ומחממים בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד שמתקבל ממרח אחיד. מוסיפים שקדים ופירורים ומערבבים בעדינות.
2.מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בנייר אפייה. לתוצאות חלקות יותר בדפנות, מומלץ להניח על הדפנות שקף (לחילופין מחלצים בעזרת סכין חדה בסוף התהליך).
3. יוצקים את שכבת הקרנץ׳ לתחתית התבנית ומורחים באופן אחיד. מעבירים למקפיא ל-10 דקות לפחות.
4. למלית: בקערה קטנה מערבבים 9 גרם ג'לטין עם רבע כוס מים ומניחים ל-5 דקות שהמים יספגו בג'לטין.
5. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת לקצפת יציבה על מהירות גבוה 2-3 דקות. בקערה נוספת מערבבים גבינות, סוכר ווניל. מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל או עד שהופך לנוזלי וללא גושים. מוסיפים אותו תוך כדי הקצפה ידנית לתערובת הגבינות. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינות עד שמתקבל מוס חלק. יוצקים את המוס על תחתית הקראנץ׳ בתבנית. מחזירים למקפיא לשעה לפחות או עד להכנת הציפוי.
6. לציפוי: מערבבים את הג'לטין שנותר עם 3 כפות מים קרים. מניחים בצד ל-5 דקות.
7. בסיר קטן מחממים יחד את מרכיבי הציפוי מלבד השמנת ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש. מעבירים לבלנדר או מד ליטר (לשימוש עם בלנדר מוט). מחממים את הג'לטין כחצי דקה במיקרוגל או עד שהוא נוזלי וללא גושים. מוסיפים את הג'לטין לתערובות פירות היער וטוחנים יחד בבלנדר. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. יוצקים על העוגה באופן אחיד ומחזירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
8. משחררים את העוגה מהתבנית ומגישים בעיטור פירות ופרחים אכילים.