
בוקר טוב הרצי. התעוררת? הפעמונים שלך לא צלצלו בזמן! לא התעוררת כשהיה צריך להגן על בסיס פאגי. ישנת כשהיה צריך להגן על בסיס זיקים. התהפכת לצד השני כשהיית צריך לקום להגן על בסיס אורים.
על מה חלמת כשהיית צריך להגן על בסיס כיסופים? היכן ישנת כשהיה צריך להגן על בסיס סופה? מדוע לא התנערת מהשמיכה כשהיה צריך להגן על בסיס כרם שלום? מדוע התעלמת מהפעמונים שצלצלו כשהיית צריך להגן על בסיס באוגדת עזה? וכיבית את הפעמונים שצלצלו כשהיה צריך להגן על מו"פ דרום.
דווקא עכשיו הפעמון הקפיץ אותך? כשנכנסו כמה מפגינים לבסיס בשדה תימן כדי להביע מחאה והזדהות עם חבריהם החיילים?
המפגינים לא נכנסו לבסיס בכוונה לאנוס, לא נכנסו כדי לרצוח, לא נכנסו כדי לגנוב נשק ולא כדי לכבוש את הבסיס בדרך להשתלטות על המדינה כולה. אולי חטאו בהשגת גבול או חוסר משמעת, אך לא היה כאן ניסיון הפיכה כמו שמנסים לעשות בקפלן.
הרצי, בעבר כתבת לראש הממשלה שאתה חושש שהשיח הפנימי בצה"ל, עלול לפגוע במוטיבציה בדבר הגיוס לצבא. החקיקה המשפטית הדאיגה אותך, חששת שיש לה השפעה שלילית על כשירות הצבא, שיגרום לאי התנדבות למילואים.
מבצע המעצר המביש של החיילים הגיבורים שיצאו למילואים מתוך תחושת שליחות ואהבת העם והארץ להגן על כולנו, שמחרפים את נפשם עזבו את משפחותיהם ועבודתם ושומרים על חלאות האדם ולא יושבים במשרדי הפרקליטות הממוזגים, הוא שיכול להביא למשבר אמון בצבא.
אך בפועל הרצי אני לא דואגת, כי מהחיילים בשטח אני שומעת שהם חזקים, הם גיבורים, הם לא מתבלבלים, הם יודעים מי הוא האויב האמיתי, במי צריך להילחם. בשטח יש לנו צבא חזק ומלוכד, בשטח יש את הטובים ביותר וגם אם ינסו לבלבל אותם לא יצליחו. הרוב השולט בשטח הם חיילים שחונכו לערכים, שיש להם שורשים עמוקים בארץ ואמונה בעם שלנו, וגם רוח חזקה לא תפיל אותם.
הכותבת היא אם לשבעה בנים הלוחמים בעזה מה-7 באוקטובר
