בקלוואה
בקלוואהצילום: אייסטוק

מצרכים:

  • 10 דפי בצק פילו
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם שקדים
  • 100 גרם פיסטוק
  • 4 כפות מייפל טבעי/דבש
  • כפית קינמון
  • כוס (240 מ”ל) מים
  • ⅔ כוס (130 ג’) סוכר לבן
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס

אופן ההכנה:

טוחנים גס את האגוזי מלך עם השקדים והפיסטוק, ומערבבים עם המייפל והקינמון

מברישים דף בצק בשמן ומעליו דף נוסף, (מומלץ להשתמש בספריי שמן)

מניחים חמישית מתערובת המילוי לאורך צד אחד של הדף ומגלגלים לרול

חוזרים על הפעולה עם דפי הפילו הנוספים עד שמתקבלים 5 רולים

חשוב שלא יהיו שמנים מידי, אלא ארוכים ומלאים.

מסדרים את הרולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, חותכים לריבועים או מלבנים קטנים

מורחים או מתתיזים שמן מלמעלה.

מכניסים לתנור על 180 מעלות לחצי שעה עד שמקבלים צבע יפה וזהוב

בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן כוס מים עם ⅔ כוס סוכר עד שהסוכר נמס (אש גבוהה). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מאש ומקררים.

שופכים את הסירופ על הבקלאווה החמה מיד שהיא יוצאת מהתנור (לא חייב לשפוך את כל הסירופ), מפזרים מעל פיסטוקים או אגוזים.

בתאבון!

בשורות טובות!