דן גולדפוס
דן גולדפוסצילום: דובר צה"ל

מפקד האוגדה דן גולדפוס,

כקצין מילואים שחווה את החודשים האחרונים בחזית הלחימה בעזה, תחת פיקודך, בחפ"ק אוגדה 98, אני גאה לומר: אשרינו שאלו הם מפקדינו!

בכל החודשים הארוכים הללו מתחילת המלחמה ראיתי מול עיני, מפקד עז נפש, החותר למגע, מסביב לשעון; מפקד המעניק רוח גדולה ללוחמים ולמפקדים בשטח; מפקד שאינו מוותר, יורד לפרטים ועומד ביעדים; מפקד היודע לתבל את תביעותיו הברורות בקורטוב הומור וב"עקיצות" מעוררות לטובת העמידה במשימה.

למדתי הרבה מהשהות בקרבתך, מניהולך את שדה המערכה, יום יום, שעה שעה, ברוטינה של ישיבות, בוקר ולילה. למדתי מהי הנהגה אסטרטגית ודבקות במשימה, במבצעים נועזים כמו באכזבות ובכשלים; למדתי מהו מגע עם השטח, עם הלוחמים ועם המפקדים; מהי אחריות. למדתי ממך כיצד להרים את המבט למעלה וקדימה. וכפי שסיימת כמעט כל קפ"ק: "ראש למטה, קרניים למעלה, ממשיכים בכוח, לא מוותרים. ומנצחים!".

המפקד, זוהי גם ההזדמנות לשבח את המפקדים והלוחמים שעבדו תחת האוגדה: המח"טים של חטיבות הסדיר והמילואים, מפקדי ונציגי היחידות המיוחדות, שב"כ ו־504; קציני וחיילי המטה, השולחן המרכזי ולוחמי החפ"ק. כולם עמדו ועומדים בגאון במשימה, יום ולילה, שבת וחג, חורף מטריד וקיץ מהביל. זכיתי להיות חלק מכם. רוטינת החפ"ק והקפ"ק משַקפת בעיניי את הצלחת המשימה הרבה יותר מרוטינת החדשות והפרשנויות המַלְאוֹת והאין־סופיות בערוצים השונים.

הישגי הלחימה עד כה רבים ומשמעותיים. עזה די חרֵבה. תשתיות הטרור נפגעו קשות וגם התת־קרקע נפגע ברובו. האויב ספג אבידות רבות. יצרנו פרימטר ברוחב ק"מ מסביב לרצועה ואנו שולטים בשני צירי רוחב חשובים; ציר נצרים וציר פילדלפי. גם חטופים חיים הצלחנו להחזיר וגם גופות חטופים לקבר ישראל, על הכול: רוח הלחימה של כלל החיילים לא נסוגה ואדרבה התעצמה וגדלה. כמובן, המשימה עוד לא הושלמה ולרובנו ברור שתארך עוד זמן רב – אך מותר לפי שעה להביט לאחור ולטפוח על השכם. אשרי מפקדינו, אשרי חיילינו ואשרי הדבקות במשימה. מהלוחם הזוטר בַּקצה ועד המאו"ג. ראויים אתם לעם, והעם – לכם.

המפקד. גולדפוס. צר לי על עזיבתך. המשך בתפקידך החדש ביתר עוז. תן בראש! עם ישראל שב ארצה, לביתו, לאחר שנות גלות ארוכה. כוחות הרשע גדולים אך כוחות החיים ושאיפת הטוב חזקים מהם. הַמשך בעוז, ובהצלחה לכולנו במערכה ההולכת ונמשכת.

מצדיע לך,

קובי אלירז, עדיין גולנצ'יק גאה…