
תמול שלשום, מוסד התרבות ובית הקפה הירושלמי המוכר והאהוב, בבעלות דן גולדברג מציין 30 שנה להיווסדו ומשיק מנות חדשות, פרי יצירתה של השפית החדשה נעמי גיאת שהצטרפה לאחרונה לצוות המקום.
השפית נעמי גיאת (לשעבר מסעדת צמח וקבוצת מחניודה) רקחה לרגל יום ההולדת ה30 של תמול שלשום מספר מנות חדשות שחברו לתפריט המסעדה.
ביניהם קרפצ'יו סלק מפתיע מאוד, מנת רביולי כיסונים 'קפלטי' עם דבש ועוד המון מנות ייחודיות.
דן גולדברג בעלי המסעדה נטל חלק במלחמה נגד חמאס, "קצת לפני המלחמה הגשמתי חלום ילדות ישן שלי ועשיתי רישיון נהיגה על אוטובוס, באותו בוקר של השבת השחורה התקשרו אליי מהצבא וביקשו שאגיע להסיע חיילים, סופו של דבר עשיתי מילואים 60 ימים.."
"המסעדה עברה עליות וירידות גם בקורונה וגם עכשיו, עסק של מזון זה לא קל אבל השמחה של הסועדים שבאים וחוזרים לכאן שווה הכל מבחינתי"
המסעדה שעברה ממש לפני המלחמה שיפוץ במסגרתו נבנה לראשונה קירוי למרפסת, מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים- שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמטים" מאוירים באווירת המקום.

כרוב צלוי :
שמים את רבעי הכרוב פרוסים במגש , מורחים אותם בשמן זית , מלח גס, פלפל שחור גרוס וטימין טרי. מוסיפים ציר ירקות עד חצי המגש ומכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף כדי לאדות ולבשל בתנור למשך שעה ו50 דק על 200 מעלות את הכרוב.
אחרי שהכרוב התרכך מורידים את הנייר אפייה והכסף ומעלים את התנור ל230 מעלות ונותנים עוד 25 דקות של חריכה.
מכינים את הצזיקי:
יוגורט, שום , שום קונפי, שמיר , בצל ירוק, פטרוזליה, מיץ לימון מלח ופלפל.
להגשה:
מניחים את הצזיקי על תחתית הצלחת , מניחים רבע כרוב צלוי חם.
מפזרים שקדים קלויים למעלה, שמן בזיליקום ופטרוזיליה.
תמול שלשום – רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה, טלפון: 02-6232758
כשרות: רבנות ירושלים חלבי גוש קטיף חלב ישראל.