דמנציה
דמנציהצילום: אייסטוק

מדענים מאוניברסיטת קולג' בלונדון טוענים כי מצאו 14 בעיות בריאותיות שטיפול מוקדם בהן יסייע למנוע דמנציה.

ההערכות הן כי עד שנת 2050 מספר האנשים בעולם שיחיו עם דמנציה עלול להכפיל את עצמו ולהגיע עד 153 מיליון בני אדם.

על פי המחקר החדש הבעיות הבריאותיות הדורשות טיפול מוקדם על מנת להפחית את הסיכון ללקות בדמנציה מתחלקות לשלושה שלבים: שלב מוקדם של החיים, אמצע החיים, והשלב המאוחר בחיים.

בשלב המוקדם של החיים, טוענים המדענים, מי שסובל מהשכלה נמוכה נמצא בסיכון של 5 אחוזים ללקות בדמנציה. לאחר מכן, בשלב אמצע החיים, ממליצים המדענים לטפל באיבוד שמיעה וכולסטרול גבוה הנחשבים כגורמי סיכון של 7 אחוזים ללקות בדמנציה, ולאחר מכן דיכאון, פציעות ראש, חוסר פעילות גופנית, סוכרת, עישון, עודף לחץ דם, השמנת יתר ושתיית אלכוהול מופרזת. בשלב המאוחר יותר של החיים ממליצים המדענים לטפל בבדידות חברתית, חשיפה לזיהום אוויר, ואיבוד ראייה איטי. חלק מהבעיות הבריאותיות גורמות לסיכון מוגבר לדמנציה מאשר האחרות.

במקביל, מחקר נוסף טוען כי הפחתה בצריכת בשר אדום מעובד תורמת באופן משמעותי להורדת הסיכון לדמנציה. במחקר של בית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד בבוסטון, מצאו החוקרים כי מי שצרכו 28 גרם של בשר אדום מעובד מדי יום, היו בסיכון גבוה של 14 אחוזים ללקות בדמנציה מאשר אלו שצרכו כמות נמוכה יותר. מי שבחרו להחליף את הבשר האדום בצריכת אגוזים וקטניות, היו בסיכון פחות של 20 אחוזים ללקות בדמנציה.

ד"ר וולטר ווילט, פרופסור לאפידמיולוגיה ותזונה באוניברסיטת הרווארד, אמר כי "יש הרבה שאנחנו יכולים לעשות כדי להפחית את הסיכונים לדמנציה. ראשית, פעולות שידועות כמפחיתות את הסיכונים למחלות לב וכלי דם".