איילת סמרנו, אמו של יונתן סמרנו המוחזק בידי חמאס בעזה, מספרת בראיון לערוץ 7 על העימות עם מנכ"ל אונר"א כשהטיחה בו 'אונר"א חטף את הבן שלי. איפה הוא'.
בראשית דבריה מקפידה איילת להדגיש כי היא אינה מתייחס לבנה כאל מי שנרצח וגופתו נחטפה, על אף שזו הגדרתו הרשמית, שכן בליבה עדיין מפעמת תקווה שמדובר בדיווח שגוי והיא עוד תזכה לראותו בחיים.
על המחאה שהובילה מול מנכ"ל אונר"א, פיליפ לאזריני, מספרת סמרנו: "הוא הגיע לעיירה לוזאן בשווייץ ביום העצמאות של שויייץ. כנראה שהוא חשב שהוא הגיע לסביבה סטרילית כי שווייץ אוהבת לתאר את עצמה את עצמה כנייטראלית, שוחרת שלום ודוגל בזכויות אדם. הזמינו אותו כאורח כבוד כביטוי להומאניות. היו מעט התנגדויות של הקהילה היהודית בשווייץ מול ראש העיר אבל הוא ראה לנכון לתת לו לדבר כנציג של גוף הומאני".
אנשי הקהילה היהודית ניסו להביא לביטול הנאום בשל הנתונים המתבררים אודות התנהלות אונר"א. "לאחר שהם הבינו שלא מבטלים את הנאום שלו ומתעלמים הם יצרו קשר ואמרו שהם לא יעברו לסדר היום. בדיעבד נודע לי שהם ביקשו להגיע למחות ואישרו להם למחות".
"הגעתי דרך UN ווטש שעוקב אחרי האו"ם ובמיוחד אחרי אונר"א בשנים האחרונות. כשהם גילו שיהיה נאום הם החליטו שלא לוותר, להגיע ולעמוד מולו ולהציף מול העיניים שלו את מה שהם עשו כשהוא ידבר על אונר"א כגוף סיוע הומאני"
הלל נוייר, מנכ"ל UN ווטש, פנה לסמרנו, סיפר לה על הנאום המתקרב והבהיר לה שהוא זקוק לה ולנוכחותה במקום על מנת לבטא מחאה. לסמרנו ניסיון קודם מול נוייר במחאות שארגן יחד איתה וגם הפעם היא מחליטה להירתם לאירוע. לאחר ששאלה אותו מספר שאלות וקיבלה הנחיות החלה ההתארגנות, הוכנו חולצות עם תמונות בנה, כך גם פוסטרים עם תמונתו. היא עצמה חשבה שאולי נכון גם להגיע עם דגל ובו תמונתו, אך היה ספק אם פריט כזה היה מתקבל שם והוחלט לוותר עליו.
באירוע עצמו התייצבה איילת מול לאזריני וקראה לעברו 'אונר"א חטף את הבן שלי. איפה הוא?'. "למראית עין הוא המשיך כאילו כלום. הסתכלתי לו בעיניים. בחרתי נקודה מולו ועמדתי על השולחן. זה הפריע לו. בהתחלה הוא עשה עם היד תנועה של מה וראו על העיניים שלו שזה מפריע לו", היא אומרת ומזכירה כי את בנה חטף עובד סוציאלי של אונר"א ברכב של אונר"א, כך שדרישתה מגיעה בראש ובראשונה לארגון עצמו.
"אין כאן 'אולי'", היא אומרת ומדגישה כי הנתונים ידועים ומתועדים ולא ניתן להתכחש להם. "שאלתי אותו איפה הבן שלי ומה הוא עושה כדי להחזיר אותו. עד היום לא טרחו לדבר איתי לא מהאו"ם ולא מאונר"א. מבחינתי אין לי עסק עם חמאס. יש לי עסק עם אונר"א".
ברגעי המחאה ההם הייתה גם אישה אחת מיושבי הקהל שהגיבה בחריפות למחאה. "בקהל הייתה אישה מבוגרת שעמדה מתחתיי וכשהתחלתי לצעוק והחזקתי את הפוסטר עם התמונה של הבן, היא לקחה אותו, קימטה וזרקה לפח. גם אם היא לא יודעת כלום וגם אם אני לא באה בטוב, מה לוקחת את התמונה של הבן החטוף שלי ומקמטת אותה? אני מניחה שהיא אימא...".
על החטיפה עצמה מספרת איילת: "אנחנו יודעים שאחרי שירו על הרכב הייתה חוליה שבזזה וגנבה את הרכב, היא הוציאה את יונתן ושני החברים שלו החוצה והטילה אותם על הכביש. אחרי קצת זמן הגיעו שני אנשים בג'יפ לבן של אונר"א והם חטפו את יונתן והכניסו אותו לרצועה. רואים את כל התהליך בסרטון".
איילת מציינת כי "אתמול האו"ם הוציא הודעה שהוא מודה וזה פתח להתקדמות. אני מצפה מהם לא רק להודות ולפטר עובדים, כי פיטורין לא עוזר. אני מצפה מהם לחשוב על ארגון חדש שיעשה את העבודה של אונר"א ואני מצפה מהם לטפל בהחזרת הבן שלי. הם אחראים לכך", היא אומרת ומזכירה את המקרים בהם חטופים אחרים הוחזקו במתקנים של אונר"א ובבתי עובדים של הארגון.
להערכתה למחאתה זו מול מנכ"ל אונר"א הייתה אפקטיבית יותר מבעבר. "הייתי בכמה אירועים כאלה, היו מסיבות עיתונאים וכו', אבל נראה שהפעם היה לזה אפקט יותר גדול כי יש כאן אדם שמגיע לספר על הארגון שלו כהומאני ומתעלם ממשהו שמאוד נוגד את עקרונות הארגון, ועומדת מולו אימא וצועקת לו איך אתה מדבר הומאניות כשעשיתם את המעשה הלא הומאני, וזה ייצר באז תקשורתי עצום". תקשורת רבה מהארץ ומהעולם, כולל מדינות המקפידות לשמור על נייטראליות וערך ההומאניות גבוה בעיניהם כדוגמת שווייץ ודנמרק, התעניינה בסיפור, ראיינה אותה ונתנה מקום לדבריה של סמרנו.