עלי גפן
עלי גפןצילום: Istock

מצרכים:

  • אורז עגול חצי קילו
  • חבילת פטרוזיליה
  • חבילת בצל ירוק
  • חופן נענע
  • חופן סלרי
  • שתי עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • רכז רימונים
  • כף סילאן
  • 4 לימונים
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כף פפריקה או סומק
  • שמן זית
  • פיסטוק טחון - לא חובה
  • עלי גפן טריים או מצנצנת

אופן ההכנה:

לוקחים עלי גפן טריים חולטים במים 2 דקות ומעבירים למי קרח

או שקונים בצנצנת אבל שוטפים מהמלח

בקערה עם מים שוטפים את האורז טוב טוב פעמיים או שלוש עד שהמים לבנים

מסננים את האורז ומחזירים לקערה שמים פטרוזיליה קצוץ נענע סלרי בצל ירוק את העגבניות שתי לימונים סחוטים רכז רימונים פיסטוק טחון מלח פלפל וסומק או פפריקה, שמן זית מערבבים לאחידות

מגלגלים את העלי גפן וסוגרים טוב ומניחים תמיד על הצד של הגלגול

לרוטב שלוש לימונים בלי הגרעינים שתי כפות דבש שתי כפות סילאן מלח ופלפל חצי כוס שמן זית שתי כוסות מים כף רכז רימונים את כל המרכיבים שמים בבלנדר טוחנים עד למרקם חלק.

מסדרים את הסיר שופכים את הרוטב שמים צלחת ומכסה מבשלים שעתיים על אש קטנה או בתנור לשעתיים.

שף כפיר רפאל