לפרטים נוספים על המיזם לחצו כאן
חיה ברונפמן, בעלת סלון פאות, מובילה מיזם מיוחד שמאפשר לנשים שמתמודדות עם מחלת הסרטן להוריד באופן יזום את שיער ראשן ולהפוך אותו לפאה שמותירה אותן במראה הטבעי והיומיומי שלהם.
"יש כאן כמה היבטים מאוד חשובים לאישה. ראשית, היא בוחרת את הבחירה איך ומתי השיער שלה ינשור. יש לכך היבט פסיכולוגי עמוק והכרה בכל התהליך שהיא עומדת לעבור. היא בעצם לוקחת את האחריות על הבחירה לגלח את השיער ולקבל אותו בחזרה בצורה פאה. היא בעצם שולטת במצב אל מול אחת החוויות הכי כואבות", מסבירה ברונפמן באולפן ערוץ 7.
היא מזכירה כי "אלו לא נשים שרגילות לחבוש פאות אלא כאלו שפאה עבורן זה עצם זר. כשאנחנו משיבות להן פאה מהשיער שלהן, הדבר נותן להן את התחושה הטבעית והכי אותנטית וקרובה לעצמן".
עד היום יצרה המחלקה העוסקת בתחום מאות פאות לנשים שנזקקו להן. "הייתה אימא לילדים קטנים שסיפרה שהדאגה הכי גדולה שלה הייתה שהילדים לא יראו אותה בלי השיער שלה שהיה מתולתל וייחודי. כשהיא יצאה מאיתנו היא אמרה לי 'חיה, אני הולכת להיות עם הפאה ולא להוריד אותה מהראש, כי בשבילי אני יכולה לעמוד עם הפאה הזאת מול הילדים שלי ולאפשר להם את דרך הקלה ביותר לעבור את ההתמודדות הזו'. חשוב להבין, לא כל אישה שעושה את הפאה, בסופו של דבר לובשת אותו בכל יום. זה נותן להן את הבחירה מתי הן יכולות ורוצות להתמודד עם המבטים של הסביבה".
"חנה, נערה בת ארבע עשרה וחצי, הגדירה את זה בצורה הכי יפה. היא אמרה לי 'זה יושב בארון. כשאני קמה בבוקר ואני מרגישה שאני מסוגלת וחזקה מספיק, אני יוצאת בלי הפאה. לפעמים, כשאני מרגישה קצת יותר חלשה ורוצה שיראו אותי כמו קודם, אני שמה את הפאה וזה מחזיר לי את התחושה הטבעית שלי'", היא מוסיפה.
כעת, היא מבקשת להעלות את האפשרות לייצר את הפאה למודעות ציבורית, בעיקר בשל פרק הזמן הקצר שבו ניתן לעשות זאת. "החלטנו להעלות את המודעות של המוצר הזה ועשינו השקה של פתיחת המחלקה. יש חלון הזדמנויות קצר לאישה שהיא יכולה ליהנות מהדבר הזה ולקבל את השיער שלה בחזרה כפאה. זה רק מאז שהן בעצם מתבשרות בבשורה הקשה ועד שהן מתחילות את הטיפול הראשון".
"יש לנו מחלקה עסקית רווחית וזו מחלקת השליחות שלנו שבה אנחנו פועלים מכל הלב. ההליך הזה ניתן במחיר עלות כדי לבוא לקראת הנשים בתקופה הלא פשוטה שהן עומדות לעבור. הרווח שלנו הוא לראות אותן יוצאות מהמקום עם חיוך. הן נכנסות עם אבן כבדה וחששות ויוצאות בהקלה גדולה. הן מרגישות טבעי ונראות טבעי", מדגישה ברונפמן. "המטרה שלי הוא שהמיזם יגיע להורים, לחברים, למשפחה, לארגונים, לעמותות, לאנשי רפואה שיוכלו להעביר את המידע שכל אישה שעומדת בתקופה טרם טיפולים כימותרפיים, שתדע שהיא יכולה לעשות פאה מהשיער שלה תוך כמה שעות".
"אני באה מבית שההורים מאוד מיוחדים. הורים בעלי תשובה, שעזבו הכל בעולם הגשמי, ונכנסו לעולם הרוח. כשסיפרתי לאבי לפני 15 שנים שאני נכנסת לתחום הפיאות הייתה מצידו אכזבה. זה היה נראה לו עולם גשמי מדי. היום, כשאני ואחיותי המסורות מפעילות את המחלקה הזו עם השליחות שלנו מתוך הרוח שגדלנו איתה, אבי גאה ומאושר בנו", היא מסכמת.
לפרטים נוספים על המיזם לחץ כאן