שר הבריאות, אוריאל בוסו, סיפר הערב (חמישי) על היערכות מערכת הבריאות למתקפה אפשרית מצד איראן וחיזבאללה.
"בית החולים הגליל בנהריה דרוך כבר מספר חודשים. הוא מתנהג ברובו בתת קרקע. נערכים לכל תרחיש, כך גם בית החולים זיו בצפת. בית החולים רמב"ם, שהוא המוגן ביותר במזרח התיכון, הוא בינתיים מתנהל רגיל אבל במקרה הצורך יש תרגול", סיפר בוסו בראיון ל-103FM.
הוא התייחס גם לשורת פעולות שמשרדו נוקט כהכנה לתרחיש של מלחמה כוללת: "אנחנו נערכים עם מנות דם, בכוח אדם, בקופסאות של הכוננים והרופאים עד כמה שניתן. מערכת הבריאות, מלבד העבודה הקשה שלה בחירום, באתגרים שמייצרים לנו האיומים מצפון רבים למערכת, ואנחנו יכולים לה".
הוא שיבח את משרד האוצר על הסיוע שניתן למשרד הבריאות: "האוצר בתקציב האחרון עזר עד כמה שניתן, מערכת הבריאות קיבלה מענה ואוזן קשבת. הבינו שמערכת הבריאות הוא לא מערכת חיונית, אלא קיומית למדינת ישראל. אני מנתב יותר ויותר משאבים כדי לצמצם פערים".
אתגר מורכב שטורד את מערכת הבריאות הוא מונשמי הבית, והצורך בטיפול רציף בהם: "יש לנו מיפוי ענק שלהם. בסוף כשאתה מצמצם את הרשימה מדובר במספר אלפים, ואנחנו מספקים להם גנרטורים לבית כך שאם יהיה תרחיש כזה אותו מטופל ימשיך לקבל חמצן לביתו".
בוסו התנדב שנים כנהג אמבולנס. לאחר הטבח במג'דל שמס הבין כי ניתן לסייע לרופאים בשטח בשעת אמת: "הפינוי היה תחת איומים, ויש באזור הזה דווקא מקרב האוכלוסייה הדרוזית יותר כ-600 רופאים. אלי בין, מנכ"ל מד"א הרים את הכפפה ותוך כמה ימים קיבלתי את הרשימה של כל הרופאים בצפון. נתנו להם תיקי רופא ואפוד שכתוב עליו 'רופא', והם חוברו לאפליקציה של מד"א. הם אפילו יודעים לעשות נתיחת חזה בשטח".