
צה"ל החמיר את נהלי הכנסת ואבטחת פועלים פלסטינים המועסקים באתרי בנייה ואזורי תעשייה ביהודה ושומרון.
החמרת הנהלים הגיעה בעקבות מספר דיונים בנושא הכנסת פועלים פלסטינים ליישובים ביו"ש שקיים ח"כ צבי סוכות, יו"ר ועדת המשנה לענייני יו"ש בוועדת החוץ והביטחון.
על פי הנהלים שהוחמרו, נדרשים מעסיקי הפועלים להעמיד מאבטח אחד על כל ארבעה פועלים באתר בנייה קטן, ומאבטח אחד על כל עשרה פועלים באתר בנייה גדול. לשם ההשוואה, קודם החמרת הנהלים נדרש בכל אתר בנייה מאבטח אחד ל-10 פועלים, שני מאבטחים ל-30 פועלים, ארבעה מאבטחים ל-60 פועלים וחמישה מאבטחים ללמעלה מ-60 פועלים.
בנוסף, על פי הנהלים המעודכנים, האדם המאבטח את הפועלים חייב להיות בעל הכשרת רובאי 03 בשירות מילואים פעיל (ולא בעת ביצוע מילואים), או להיות עובד בחברת שמירה בעל תעודת מאבטח רמה א'.
כמו כן, האדם המוגדר מאבטח על הפועלים חייב לעסוק בתפקיד זה בלבד, ולא להיות פועל או מנהל עבודה בעצמו.
יו"ר ועדת המשנה לענייני יו"ש בוועדת חוץ וביטחון ח"כ צבי סוכות מסר: "צריך לאסור הכנסת פועלים פלסטיניים בכלל כשם שנאסרת הכנסת פועלים פלסטינים בכל המדינה. אבל גם אם לא הגיעו למסקנה כזאת במערכת הביטחון, לפחות החמירו את נהלי האבטחה מפניהם. אני שמח שבעקבות פעילות הוועדה בראשותי החליטו בצה"ל להחמיר את הנהלים כדי שאזרחי ישראל יהיו בטוחים יותר".
