
מצרכים:
- 2 יחידות תפו"א ירושלמי (בטטה קסבייה)
- כרישה
- שמן זית / שמן שום
- דניס טרי
- 100 ג' שקד מעושן (ניתן למצוא בכל חנות פיצוחים)
- קורט מלח גס
אופן ההכנה:
נפרוס את הכרישה לרצועות דקות ונטגן עם מעט שמן שום למשך 4 דקות
נקלף את הבטטה קסבייה ונבשל במים חמים כמו פירה
לאחר 20 דקות נטחן את הבטטה קסבייה עם מעט ממי הבישול ומעט שמן
נייבש את הדג היטב עם נייר סופג ונצרוב דקה על הצד של העור
נפזר קורט מלח גס על הדג ונוסיף שמן אם צריך
נטחן בבלנדר את השקד המעושן ונפזר על הדג בצורה אחידה
נהפוך את הדג על הצד של השקד לדקה ונוציא
נצלחת את הפירה על צלחת יפה נניח את הדג ומעליו את הכרישה המטוגנת
בתאבון!