אביגיל מייזליק
אביגיל מייזליקצילום: ראומה ש. גבע, מלקטת הרגעים

באמצע החיים קרה לי נס קטן ולא צפוי. האמת שלא חשבתי שהוא יהיה כל כך משמעותי בשבילי, אבל לפעמים מגלים דווקא בתוך דברים קטנים משהו עצום. במשך שנים אני לא מחוברת לשום פעילות גופנית. בעבר כן הייתי עושה הליכות בחוץ, היו זמנים שאפילו התמדתי בזה מאוד, אבל שום דבר מעבר לכך. מה גם שמאז הקורונה החשק ללכת הלך וירד, ויחד עם החום הכבד שכל כך מצוי בחוץ שלנו והזמנים הסוערים – החשק ירד עוד הרבה יותר. איפשהו די השלמתי עם זה שבגיל חמישים ושש כבר לא אעשה שינוי דרסטי. "ממילא אני נמשכת יותר לדברים רוחניים", תירצתי לעצמי תירוץ קלוש, ובכל פעם שמישהו דיבר איתי על התעמלות וכושר - פשוט הגבתי בפיהוק קל, וסימון לעצמי שזה נושא לא רלוונטי לגביי.

קיבלתי כמובן מאליו את העייפות שהולכת וגוברת, את הכוחות שפחות עומדים לשירותי כמו פעם. התנועתיות שלי נהייתה כבדה יותר, תפוסה יותר, ופעמים רבות כואבים הגב או השכמות או הזרועות. מין התחלה של הזדקנות, למרות שמרגיז אותי רק לכתוב את המילה הזאת.

אבל אז, בלי שציפיתי לזה, הבת שלי, שעובדת עם מאמנת כושר נהדרת במיוחד, הצליחה לשכנע אותי לנסות להתאמן בעזרת האפליקציה שלה. לא ברור לי איך קרה שהסכמתי, אבל החלטתי לנסות.

נסו את הפעם השנייה

נרשמתי, נכנסתי לתוכנית אימונים הכי עדינה למתחילות חלודות במיוחד, נעמדתי מול המחשב בביגוד מתאים ו... עשיתי את השיעור ראשון. חצי שעה של תזוזות שכבר שנים לא התחוללו פה. וזה היה נורא! קשה לתאר כמה רע הרגשתי. למרות העצימות הנמוכה במיוחד נתקפתי בחילות, סחרחורות וחולשה איומה. כל השרירים שלי נתפסו עד שלא יכולתי לעלות במדרגות, ואני גרה בקומה שנייה... במשך יום שלם הרגשתי פשוט זוועה. כמו שאמרתי, זה לא בשבילי! אבל בתי היקרה לא ויתרה, ועודדה אותי לנסות רק עוד פעם אחת. אז ניסיתי שוב - ובפעם הזאת הכול השתנה. לא הרגשתי רע, כמעט שלא נתפסתי, הצלחתי לעשות את כל התרגילים ואפילו הרגשתי טוב אחרי זה.

מאימון לאימון זה רק נהיה מדהים יותר ויותר. אף פעם לא הצלחתי ללכת להתאמן, כי השעות לא תמיד נוחות לי, כי לא נעים לי לעמוד מול נשים אחרות ולעשות כל הזמן השוואות (לרעה כמובן), כי התעצלתי לצאת מהבית. אבל כאן – מצאתי פתרון מושלם. אני מתאמנת בכל שעה שנוח לי. לבד, אפילו המאמנת לא רואה אותי. היא אישה מלאת חיים, שמחה, אמונה ומרץ שלא מפסיקה לעודד ולומר מילים טובות תוך כדי אימון, והדיבורים שלה הם בדיוק מה שהייתי צריכה. ועיקר הנס – פתאום גיליתי מחדש את התזוזה! כל כך כיף לקפוץ, לדלג, להפעיל את השרירים. נדהמתי לגלות עד כמה הגוף שלי מאושר מזה.

אם אתם מתאמנים זה בוודאי לא מחדש לכם כלום, אבל אני מרגישה שגיליתי את אמריקה. אני מרגישה ממש איך אני מתחזקת מאימון לאימון. דברים שכבר שנים לא הצלחתי לעשות, כמו להתכופף עד הרצפה, פתאום חוזרים להיות אפשריים. התנועה, המאמץ, האתגר וההתחזקות המחודשת הם נס גלוי בשבילי, נס שמשפיע על הכול - על העייפות, על מצב הרוח, על כאבי הגב ועל הכוחות - ואין לי ספק שגם על הבריאות. ואם אתם כמוני, בטוחים שהתחום הזה לא בשבילכם – אני ממליצה לכם מכל הלב לנסות, לפחות פעמיים. אולי זה ישנה גם לכם את החיים?

טורטיות במילוי חזה עוף וירקות במרינדה
טורטיות במילוי חזה עוף וירקות במרינדהצילום: שושי גרינוולד

טורטיות במילוי חזה עוף וירקות במרינדה

צילום: שושי גרינוולד

מנה מופלאה. חזה העוף מושרה במרינדה, נצלה על מחבת גריל יחד עם ירקות ומוגש בתוך טורטיות בריאות תוצרת בית. את הטורטיות אפשר להכין באותו רגע או להכין מראש ולהקפיא, לבחירתכם.

דרגת קושי:

בינונית

זמן הכנת הטורטיות:

2 דקות לכל אחת

טיגון העוף:

10 דקות

8 מנות

לטורטיות:

3 כוסות קמח 80% מלא

¼1 כוסות מים רותחים

⅓ כוס שמן

כפית מלח

לעוף:

½ קילו חזה עוף נקי מסחוס, שומן ועצמות

כף רסק עגבניות

½ כפית פפריקה

½ כפית כמון

½ כפית צ'ילי גרוס

8 שיני שום קלופות

3 כפות שמן זית

צרור כוסברה או בזיליקום, עלים בלבד

כף מיץ לימון

מלח ופלפל

בצל פרוס לרצועות

2 פלפלים פרוסים לרצועות

שמן לטיגון

מכינים את המרינדה לעוף: פורסים את חזה העוף לפרוסות ולאחר מכן לרצועות בעובי סנטימטר אחד. מעבירים לקערה. שמים את שיני השום הקלופות בסיר קטן, יוצקים עליהן את שמן הזית ומביאים לרתיחה על הלהבה הכי קטנה. מנמיכים את האש ומבשלים כ־12 דקות, עד שהשיניים מזהיבות מעט. טוחנים במעבד מזון את השום עם השמן, רסק העגבניות, התבלינים, הכוסברה או הבזיליקום, מיץ הלימון והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על העוף ומשרים 6 שעות לפחות.

מכינים את הטורטיות: שמים בקערה את הקמח, השמן והמלח ומעבדים הכול יחד. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים עם כף עד שהכול מתאחד ולשים כחמש דקות. משהים 15 דקות.

חותכים את הבצק ל־15 כדורים שווים בקוטר 3 סנטימטרים. לוקחים כדור ומרדדים במערוך על משטח מקומח לעלה עגול בקוטר 20-15 סנטימטרים ובעובי 2 מילמיטרים. תולים את העלה על הקערה וממשיכים לרדד עוד כמה עלים. מחממים מחבת כבדה עד שהיא חמה מאוד, מניחים את הטורטייה על המחבת היבשה ומטגנים חצי דקה מכל צד, עד שהיא מזהיבה קלות ומתנפחת. בכל פעם מניחים את הטורטיות המוכנות בצלחת זו על זו ומכסים במגבת. אפשר גם להקפיא (אך לפני ההגשה לאחר ההקפאה חשוב לחמם אותן שוב במשך כמה שניות).

מכינים את העוף והירקות: מחממים גריל פחמים (מנגל), פלנצ'ה גדולה עם פסים או מחבת פסים על הגז. משמנים מעט בשמן זית ומניחים את רצועות העוף. מטגנים כ־10-8 דקות מכל צד, עד שהעופות מזהיבים מאוד. מסירים מהאש ושומרים בצד. מניחים את הירקות במקום העוף, נותנים להם להיצלות במשך 6-5 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.

מרכיבים את המנה: מניחים בתוך הטורטייה החמימה עוף וירקות. מגישים מיד.

לתגובות: avmyzlik@gmail.com

***