ההתפרעות
ההתפרעותצילום: עופר אשטוקר

לא כך היא דרכה של תורה: בחורים מ'הפלג הירושלמי' בישיבת גרודנא באשדוד פוצצו אמש (ראשון) באלימות הרצאה שהתקיימה ברובע החרדי בעיר בנושא הורות והתבגרות.

את ההרצאה יזמה הרשות העירונית "מהות", וכותרתה הייתה "הורות - הצד של המתבגרים", והיא נועדה לתת כלים להורים בהתמודדות עם המתבגרים בתקופה זו של 'בין הזמנים'.

המרצה באירוע היה אמור להיות הרב דן טיומקין, תלמידו של הרב אורי זהר ז"ל.

הורים רבים הגיעו לכנס של הרב טיומקין, המרצה להורים בנושאי נשירה של בני נוער וכיצד להתמודד עם הילדים שנשרו ולהחזירם לחיק המשפחה. הרצאה חשובה מאוד להורים מודאגים שאין להם את הכלים להתמודד עם ילדיהם המתבגרים.

עם תחילת האירוע החלה במקום מהומה. הבחורים - שמייצגים קומץ מישיבת גרודנא - הגיעו למקום והחלו להשתולל באלימות, תוך שהם דורשים מכל הנוכחים לעזוב את המקום.

"הם הגיעו והתחילו להפוך שולחנות ולשבור כיסאות באלימות", סיפר אחד הנוכחים במקום.

למקום הוזעק כוח משטרתי, שהגיע מצומצם מאוד, מה שלא מנע את המשך ההתפרעות. בסופו של דבר המרצה החליט לעזוב את המקום לאור האלימות וחוסר השליטה של המשטרה, כאשר כל מי שנוכח באירוע היה עד לחילול ה' של ממש.

גורם בישיבת גרודנא דאג לומר לאחר מכן כי "מדובר בקומץ של בחורים שאינם מייצגים את הישיבה ודרכה. בזמן שבו השתוללו הבחורים ישבו מרבית בחורי הישיבה ועסקו בתורה".

סימונה מורלי, מנכ"לית מהות - הרשות העירונית לביטחון וחוסן קהילתי מסרה בתגובה לאירועים האלימים כי "מהות, הרשות העירונית לביטחון וחוסן קהילתי רואה בחומרה ומוקיעה את התפרצות קומץ המתפרעים האלימים שחדרו למתחם ההרצאה, ללא אישור ובמגמה ליצור הרס וחורבן.

"שום קומץ אלים לא ימנע ממני להמשיך, להוביל ולהתוות ולקיים את הפעילות המבורכת, גם אם להבא ילווה באבטחה משטרתית מוגברת. אני מודה לכל מי שטרח/ה והגיע/ה לאירוע ומתנצלת מעומק ליבי על ביטולה של ההרצאה. בהזדמנות זו גם תודתי הגדולה לעובדי מהות ולקהל המכובד שניסו בכל כוחם לשנות את המציאות המטרידה. באיחולים לימים שקטים, לאחדות, הכלה הקשבה ואהבת חינם".