ישראל תייצר פצצות כבדות לחיל האוויר כדי להתגבר על עיכובים באספקה ולבסס עצמאות בפיתוח אמצעי לחימה, כך מדווח הבוקר (שלישי) העיתון "ישראל היום"
על פי הדיווח, אחד מהלקחים המשמעותיים של ישראל מהמלחמה הוא שעליה לייצר ולפתח בעצמה אמצעי לחימה קריטיים לצה"ל. עד כה רכשה ישראל את חלק מהחימושים ממדינות זרות - בדגש על ארה"ב, אך כעת, לפי הדיווח, הוחלט לפתח ולייצר פצצות במשקלים כבדים לחיל האוויר, בין היתר פצצות במשקל טון הדומות ל־MK-84 האמריקניות, שאספקתן מתעכבת זה כמה חודשים בהוראה ישירה של הבית הלבן.
פיתוח הפצצות החדשות וייצורן צפוי להימשך בין שנתיים לשלוש שנים.
במקביל, משרד הביטחון מרחיב את הייצור כחול־לבן של אמצעי לחימה נוספים, כולל חימושים לטנקים (בהם יש מחסור בעולם) ותחמושת 155 מ"מ. לאחרונה הודיע המשרד על עסקאות רכש ענק, לרבות על עסקה בהיקף 1.5 מיליארד שקלים עם אלביט לרכש תחמושת, ועל הקמת מפעל חדש ייעודי לכך ברמת בקע.
לפני כן הודיע משרד הביטחון על עסקה נוספת עם אלביט מערכות, לרכישת פצצות מרגמה מסוג "עוקץ פלדה" בסך 815 מיליון שקלים - פצצת מרגמה מדויקת המשלבת הנחיית לייזר ו־GPS. במערכת הביטחון מתכננים לשמר קווי ייצור מינימליים לאורך זמן, כדי לשמור על יכולת הגדלת הייצור במקרה הצורך.
כמו כן מתוכננת הגדלת רכש כלי רק"ם לצה"ל, כולל טנקי מרכבה, נמ"רים ואיתנים שהוכיחו עצמם בלחימה, זאת בשל הצורך בהקמת אוגדה חדשה נוספת.
ערב המלחמה יוצרו כלי הרק"ם בקצב של כ־24 כלים בשנה, וכעת הייצור יוגבר. נוסף על כך, ברגע שיתאפשר, יתקיים תהליך שיקום ואחזקה נרחב לכלי הרק"ם ששימשו את צה"ל במלחמה.
כמו כן, בצה"ל ממתינים לאישור ועדת השרים להצטיידות ברכש טייסת F-15 מארה"ב וספינות רשף חדשות לחיל הים.