גיבור ישראל ירון שי ז"ל
גיבור ישראל ירון שי ז"לצילום: באדיבות המשפחה

השר לשעבר יזהר שי, ששכל את בנו ירון ב-7 באוקטובר, קורא לחקירה מיידית נגד ראשי המודיעין שגרמו למתקפה הרצחנית בבוקר שמחת תורה.

"התחקיר של חדשות 12 אמש בנושא הרשלנות לכאורה בטיפול בהתרעות הרבות והמשמעותיות סביב התקפת חמאס בשמיני עצרת מעורר פלצות", כתב.

"אין צורך לחכות לוועדת חקירה ממלכתית על מנת לחקור את החשש להפרת אמונים, רשלנות, שחצנות, זלזול וחוסר אחריות שהיו חלק מהגורמים שהביאו לאסון הנורא בתולדות המדינה.

החוקרים צריכים להתייצב כבר היום בכמה לשכות צבאיות, להקריא לנחקרים את זכויותיהם ולפתוח מיידית בחקירה פלילית. הגורמים השונים בשרשרת הפיקוד הצבאית, אם יימצאו אשמים, צריכים לתת את הדין בפני הנופלים, החטופים, המפונים, משפחות השכול וכלל אזרחי ישראל. שנים ארוכות בכלא אינן עונש שצריך להוציא מכלל אפשרות, אם אכן החשדות יתבררו נכונים", כתב האב השכול.