אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: iStock

בעוד המשאבים על כדור הארץ הולכים ונגמרים, יש כאלו שמסתכלים כבר על המשאבים הרבים שקיימים בחלל. חוקרים סינים עובדים לאחרונה על הצעה לבניית משגר מגנטי ענקי שיותקן על הירח ויסייע להעביר משאבים ממנו לכדור הארץ.

לפי התכנון, המשגר יעביר את המשאבים בדומה ל"קטפולטה" מודרנית, כאשר הוא ישגר אותם ישירות מהירח אל כדור הארץ. לפי הדיווח בSouth China Morning Post, המשגר יפעל בדומה לטכניקה של זריקת פטיש באולימפיאדה, כאשר זרוע רובוטית תסתובב במהירות עם קפסולה שתכיל את המשאבים שנחצבו מהירח ותשגר אותה במהירות לכדור הארץ.

המשאב העיקרי אותו מתוכנן לחצוב מהירח בשלב זה הוא הליום-3, גז שנדיר למצוא אותו על כדור הארץ אך נמצא בכמויות גדולות בירח. בהליום-3 ניתן להשתמש על מנת לייצר היתוך גרעיני- אחת הדרכים הנקיות ביותר שקיימות כיום לייצור אנרגיה.

היוזמה להקמת המשגר היא חלק מתכנון רחב יותר להקמת תחנת ירח סינית-רוסית משותפת, עם בסיס מחקר קבוע, בעשור הקרוב. בשנים האחרונות סין פועלת רבות בתחום חקר הירח, ואף שלחה מספר חלליות לירח- כולל חללית אחת שהגיעה לראשונה לצד הרחוק של הירח.

בשנים האחרונות ביל נלסון, מנכ"ל נאס"א, מזהיר מפני מרוץ חלל חדש, שממוקד הפעם בהשתקעות בירח. נלסון אמר בהודעה כי הוא חושש שבמידה וסין ינחיתו ראשונים אסטרואנטים על הצד הרחוק של הירח הם עלולים להכריז שהשטח שלהם ולאסור כניסה לאחרים. לאחר שנאס"א הפסיקה להנחית אסטרונאוטים על הירח, נאס"א דוחפת לחזור לירח "תוכנית ארטמיס" להנחתת בני אדם על הירח. בניגוד למרוץ הקודם, המרוץ החדש לא קשור רק להגעה אל הירח, אלא ביצירת בסיסים קבועים על הירח, ואולי אף להשתלטות על שטחים בדומה לכדור הארץ.

רוצים עוד? כתבות חדשות בצעירים בערוץ 7- המקום בשבילכם!