
מאות שוטרי מג"ב ופקחי המנהל האזרחי פשטו הבוקר (שני) על גבעת "שדה יונתן" וגבעת "אור מאיר" שבבנימין, וביצעו הרס במקום.
בין הבתים שהוחרבו היה גם ביתם של בני הזוג עוז יהודה ותמר רום, שהתחתנו אך לפני כחודשיים, ועברו להתגורר בגבעה אותה הקים רום לפני חתונתו.
לתמיכה במשפחת רום ובחלוצי שדה יונתן>>
בראיון לאחר ההרס, משחזרים בני הזוג רום את החוויה המטלטלת, מספרים על ההחלטה להתגורר בגבעה ועל המערכה בשטחי המרעה, ומבטיחים: "שום דבר לא ישבור אותנו, נמשיך לעמוד בחזית ההתיישבות".
"למעלה מ100 שוטרים פשטו כאן על הגבעה בשעה שלוש וחצי לפנות בוקר", סיפר עוז יהודה רום. "עוד לא הספקתי להעיר את אשתי להגיד לה שתתחיל להתארגן כי כנראה הגיעו להרוס לנו את הבית, וכבר שוטרי מג"ב האירו לנו עם פנסים לתוך חדר השינה. הם פרצו לבית בהפתעה והתחילו לזרוק החוצה את הכל. ציוד אישי, ספרי קודש ומה לא. מי שעשו זאת יחד עם הכוחות היו פועלים ערבים שהובאו למקום והחלו לשבור קירות, לפרק את האמבטיה ולהרוס כל מה שנקרה בדרכם. תוך דקות ממתי שהעירו אותנו מהשינה, הבית כבר היה הרוס עד היסוד".
לתמיכה במשפחת רום ובחלוצי שדה יונתן>>
על החיים בגבעה כמשפחה ראשונה, מספרת תמר רום כי התלבטו אם לעבור לגבעה כבר בחודשים הראשונים לאחר החתונה כשהחשש מהרס פתאומי מרחף תדיר, אך החליטו בסופו של דבר לקפוץ למים: "החוויה בתור משפחה יחידה בגבעה היא מאתגרת. אנחנו לא יכולים לנסוע מתי שאנחנו רוצים כי מוטלת עלינו אחריות תמידית. לפני שבועיים פספסנו שבת משפחתית כי היינו צריכים להשאר בגבעה לטפל בעדר. גם היום, המשפחה שלנו עושה מפגש משפחתי, ואנחנו נאלצים להשאר לנקות את ההריסות ולהתחיל לבנות מחדש את ביתנו".
את הגבעה הקים רום לפני כשנה וחצי לאחר שפעל כנער ברמת מגרון וצבר ניסיון שאיפשר לו להקים גבעה עצמאית: "כשהייתי מוציא את העדר ברמת מגרון הייתי מגיע עד למיקום ששדה יונתן שוכנת בו כיום, כדי להרחיב את הנוכחות היהודית ולתת ביטחון לנוסעים בציר 60. לפני כשנה וחצי לאחר התנכלויות רבות מצד הכפרים באזור ומספר פיגועים בכבישים האלו, החלטתי להקים את הגבעה מתוך מטרה לייצר באמצעות שטחי המרעה רצף טריטוריאלי יהודי מכוכב יעקב ועד בקעת הירדן. הגבעה שלנו הוקמה בין 2 כפרים עוינים - מוכמס ודיר דבוואן - שעד לפני שנה וחצי ניסו לייצר חנק על ציר 60 וכביש אלון ולהפוך את הכבישים הללו למובלעת בתוך כפרים ערבים".
לדבריו, "המטרה שלנו היא לחבר נקודות אסטרטגיות אחת לשניה כדי למנוע את ההשתלטות הערבית על השטח, שמביאה בין השאר לפיגועים. בכל מקום שאין נוכחות יהודית אנחנו רואים שהטרור מתגבר והערבים מרימים את הראש".
כבר בחודש הראשון להקמתה חוו בגבעה לא מעט התנכלויות הן מצד הכפרים באיזור שכללו פיגועי ירי, מטענים ובקת"בים, והן מצד המדינה ששולחת פעם אחר פעם את מיטב לוחמיה כדי לבצע הרס ברוטאלי בגבעה. משפחת רום כבר מתכננת את ביתה החדש בגבעה ומסרבת להתייאש. "ההתנכלויות האלו לא יצליחו לשבור אותנו, כי אנחנו רואים בשטח שבשנים האחרונות מספר הנקודות ההתיישבותיות החדשות רק עולות, בכל יו"ש. אנחנו בטוחים שגם פה בעוד עשר שנים הגבעה שלנו תהפך להיות בורגנית וגבעות יקומו בקו החזית".
"אנחנו לא מתייאשים כי המטרה שלנו ברורה: אנחנו כאן כדי להמשיך את מה שעשו בדורות הקודמים, להפריח את השממה, וליישב את ארץ ישראל, ארץ מולדתנו", מסכם רום.
לתמיכה במשפחת רום ובחלוצי שדה יונתן>>
