
יניב יצחק אורן, בן 35 מעין גדי, לוחם בגדוד 8119, חטיבת ׳ירושלים׳ (16), נפל בקרב במרכז רצועת עזה.
הוא נהרג בצפון העיר עזה במהלך התקלות עם מחבלים. הוא הותיר אחריו בת זוג, שר רובל. יניב היה מחנך בפנימיית עין גדי.
"בית עין גדי אבל על נפילתו של יניב אורן ז"ל. יניב היה איש חינוך בדרכו ובמהותו ובמשך כעשור הדריך ליווה וחינך בני נוער בפנימית עין גדי. איש אהוב ויקר שהיה חלק מהנוף הקיבוצי והעשייה החברתית קהילתית. בשנה האחרונה ליווה ודאג והיווה עוגן לחלק מילדי העוטף שלומדים בתיכון עין גדי וביתם השני הייתה פנימית עין גדי. השאיר אחריו משפחה ובת זוג וקיבוץ שלם המום וכואב".
מיה דביר, יו"ר קיבוץ עין גדי: "יניב אורן חי בקיבוץ עין גדי עם בת זוגו שר ושניהם מנהלים בחוד החנית של החינוך בקיבוץ מזה שנים רבות והם מהווים השראה לקשר שבין אהבת המקצוע ואהבה שבינו לבינה. הוא מנהל פנימיית עין גדי והיא מנהלת החינוך הבלתי פורמאלי".
"יניב הוא אבא ואמא לילדים רבים בפנימייה ומתחילת המלחמה עשה יותר משלושה חודשי מילואים בעזה. יניב הוא דמות אהובה בקיבוץ, חייכן, נעים הליכות מחובר לטבע - מלח הארץ! קיבוץ עין גדי רואה בהם חלק מדור העתיד של הקהילה ונפילתו היא בור גדול בלב של כולנו".
בין התלמידים שלו בפנימייה הייתה גם טליה דנציג, נכדתו של החטוף אלכס דנציג ז"ל מניר עוז שגופתו הוחזרה השבוע לישראל.
מתחילת המלחמה נהרגו 699 חיילי צה"ל, 336 מהם בתמרון הקרקעי ברצועת עזה. מתחילת המלחמה נפצעו 4,376 חיילים, מהם 650 באורח קשה, ומתחילת התמרון הקרקעי עומד מספר הפצועים על 2,249 ומתוכם 422 במצב קשה.
לפי צה"ל, כעת מאושפזים בבתי החולים 23 חיילים במצב קשה, 171 במצב בינוני ועוד 8 במצב קל.
