
רבות נכתב ודובר על אחוות לוחמי המילואים בישראל, המצליחה להתעלות מעל מחלוקות ודעות פוליטיות שונות.
עם זאת, נותרה השאלה כיצד ניתן להעביר את הרוח הזו לציבור הרחב.מיזם "צמד ברזל" נועד להחדיר את רוח האחווה של לוחמי המילואים אל תוך בתי הספר התיכוניים ברחבי הארץ.
אילן צרפתי, מנהל הפרויקטים בארגון "נפגשים" שמאחורי המיזם, סיפר על כך בראיון לערוץ 7."המיזם החל כפיילוט בסוף השנה שעברה בחמישה בתי ספר, עם ארבעה זוגות של מילואימניקים", מספר צרפתי. לדבריו, ההרצאות היו מוצלחות, וכל בית ספר שהוצע לו להשתתף במיזם שמח לקחת בו חלק. בתום הפיילוט התברר עד כמה המפגשים היו משמעותיים עבור התלמידים וגם עבור הצוותים החינוכיים.
לקראת השנה הבאה, פרסם הארגון מודעה הקוראת למילואימניקים מרצים להצטרף למיזם. תוך פחות מ-48 שעות נרשמו יותר מ-250 מועמדים. צרפתי מתאר את המפגשים עצמם: הם מתחילים בסיפור המלחמה ותחושת הלוחמים ביום השבעה באוקטובר, הרגע שבו פרצה המלחמה ותפסה את צמד המילואימניקים.
לאחר מכן, השניים דנים בפערים האידיאולוגיים שהיו ביניהם לפני המלחמה וכיצד הם רואים את הדברים היום. בהמשך, השיחה נוגעת גם באופן שבו כל אחד מהם רואה את המגזר שממנו מגיע חברו לצמד.
המפגשים לא נועדו רק להעלות מודעות אלא גם לפעול לשינוי השיח בחברה הישראלית. אילן מציין שהמטרה היא לגייס את התיכוניסטים לשינוי השיח כבר בתוך בית הספר, במטרה להפוך אותם לדור שמוביל אחדות, המחלחלת לרמות הכי נמוכות של השיח החברתי. למיזם הצטרף גם דוד הלפרין, מוביל מיזם "לשון הרע לא מדבר אלי", מתוך ראייה שהשיח האחדותי מתחיל באופן שבו אנו מדברים ורואים אחד את השני.
התגובות למיזם היו חיוביות בכל המגזרים ובכל רחבי הארץ, כשכל תלמיד מתחבר לסיפוריהם של הלוחמים ומתרגש לשמוע על חברים שנפלו בקרב. כעת, נערכים בארגון "נפגשים" לשנה הבאה, עם הכשרה לחמישים זוגות של מילואימניקים שינחו את המפגשים.
ההכשרה תתמקד בהכנה לשיחה מול קהל ובווידוא שמטרתם היא אחדות, ולא העברת מסרים פוליטיים או מדיניים. קיומן של דעות פוליטיות מתקבל בברכה, אך לא כניצול הפלטפורמה לשכנוע פוליטי.
אילן מציין כי בתי הספר מתכננים את המפגשים לאורך כל השנה, כחלק מסדנאות לשיח סובלני, קבלת האחר והכנה לאירועים חשובים, ומיועדים לתלמידים מכיתות ט' ועד י"ב, הנערכים לגיוס ולשלבים הבאים בחייהם.