אביגיל מייזליק
אביגיל מייזליקצילום: ראומה ש. גבע, מלקטת הרגעים

לפני כמה ימים הייתה לי שיחה מיוחדת עם אישה שתמיד הייתי אומרת לה שלום ברחוב, אבל אף פעם לא יצא לי ממש לדבר איתה. נפגשנו יחד בסיטואציה שאיפשרה לנו פתאום לפתח שיחה קרובה יותר, והדברים שהיא סיפרה לי הדהדו בליבי עוד זמן רב לאחר מכן. כל כך התפעלתי מהגישה המיוחדת שלה למצב שבו היא נמצאת, והרגשתי שהתובנות שלה תרמו המון גם לי.

"הסיפור שלי שונה מרוב הסיפורים שאני מכירה", היא שיתפה אותי בפתיחות. "הוא שונה כי הוא סיפור על תפילה שלא נענית. תפילה שלא נענית כבר שנים רבות מאוד. בוודאי ניחשת למה הכוונה – עדיין לא זכיתי להיפקד בילד משלי. אני נשואה יותר מעשרים שנה וממתינה מאז.

"בעשרים ומשהו שנה עוברים המון, המון. מעברים רגשיים ונפשיים שרק השם לבדו יודע. למשל, כשהאחיינית המתוקה שגידלתי כמעט במו ידיי יולדת תאומים. מעברים גופניים קשים מרוב השתדלות ומאמצים לנסות ולמצות כל אופציה שיש לרפואה המודרנית להציע, וגם המון מעברים רוחניים, נסיעות לצדיקים שנפטרו ולצדיקים חיים, קבלות לאין מספר, סגולות לאין הכיל (וגם לאין היגיון כמעט), ח"י רוטל וארבעים יום וסבבים אצל כל גדול בישראל – ספרדים, ליטאים, חסידים, נסתרים, הכול. בשמיים בוודאי יש אגם קטן שנוצר מכל הדמעות ששפכתי להשם, תפילות, שיחות, בקשות, תחנונים, הבטחות. ועדיין לא נעניתי".

מה החיים שלי שווים?

"אבל אני רוצה לספר לך על רגע אחד, שבו קרה לי נס מסוג אחר. זה היה יום מאוד קשה בשבילי. השתדלות רפואית קשה וכואבת שעשיתי שוב שבה ריקם ונכשלה. במקביל, פגשתי חברה קרובה בת גילי עם שיירה ארוכה בבית, והבנתי שהיא כבר מצפה לבא בתור. בנוסף לכך היו סתם עוד כמה דברים קטנים שהעכירו את רוחי, כאילו שני אלו לא היו קשים מספיק. הייתי עצבנית ועייפה, ונכנסתי למיטה בתחושה נוראית. 'אתה לא שומע את התפילות שלי', מלמלתי במרירות. 'אולי אתה פשוט לא אוהב אותי... ומה החיים שלי בכלל שווים???' שכבתי במיטה וניסיתי להירדם, אך השינה הגואלת לא הגיעה. אחרי זמן מה החלטתי לקום ולדבר עם השם. בפשטות. התחלתי לבכות, לספר לו את כל מה שעבר ועובר עליי, ולהתמרמר. זו הייתה שיחה מיוחדת, אולי עת רצון, אבל הרגשתי ממש בחוש איך השם מקשיב לי ובוכה יחד איתי.

"לפתע צצה מחשבה במוחי: אוקיי, ילדים אין לך, אבל מה כן יש? וכך, דווקא מתוך המרירות הגדולה שהרגשתי, התחלתי לספר על כל הטוב שכן יש לי בחיים. על זוגיות מיוחדת, על עבודה נפלאה שאני אוהבת וממלאת את כולי, על שולחן שבת גדוש אורחים ובית יפהפה בצפון, וגם על קשר עמוק וקרוב לקדוש ברוך הוא. השנים האלה, הבדידות, ההמתנה, הקושי, תמיד שלחו אותי אליו, להתפלל, ואני מרגישה שכל צעד וצעד שעשיתי בחיי נעשה יד ביד עם השם יתברך. לפתע הרגשתי חזק בכל ליבי שגם אם חלילה לא אזכה שמשאלתי הגדולה תתגשם, עדיין יש לי חיים טובים, חיים שווים. הרגשתי מאוד מנוחמת במקום עמוק ואמיתי, וידעתי שהמתנה הכי גדולה של החיים שלי היא האמונה וקרבת אלוקים. ולמקום המיוחד הזה הגעתי דווקא מתפילה ששוב לא נענתה".

פנקייק עם סלמון ופטריות ברוטב אסייתי
פנקייק עם סלמון ופטריות ברוטב אסייתיצילום: שושי גרינוולד

פנקייק עם סלמון ופטריות ברוטב אסייתי

צילום: שושי גרינוולד

***

מוצאו של הפנקייק הטעים הזה בתאילנד. מנה ראשונה קלה להכנה, יפה ומרשימה. אפשר להכין את הפנקייקים והסלמון מראש, ורק לחמם לפני ההגשה. המנה הזאת מתאימה גם למי שאינו יכול לאכול גלוטן.

דרגת קושי:

קלה פלוס

זמן טיגון:

כ־20 דקות

8-6 מנות ראשונות

לבלילת הפנקייק:

כוס קמח אורז

חצי חבילת חלב קוקוס (125 מ"ל)

כוס ורבע מי סודה

חצי כפית כורכום

רבע כפית מלח

כף רוטב סויה

לדג:

400 גרם פילה סלמון בלי עור ועצמות, חתוך לקוביות

3 כפות שמן זית

סלסילת פטריות טריות

4 שיני שום

מלח ופלפל

מעט כוסברה קצוצה

2 כפות רוטב סויה

כף רוטב צ'ילי מתוק

כף רוטב פאד תאי

כף חמאת בוטנים רכה

חבילת חלב קוקוס (250 מ"ל)

מכינים את הפנקייקים: מערבבים יחד בקערה את כל החומרים ומשהים למשך חצי שעה. מחממים מחבת ומשמנים אותה קלות, יוצקים חצי מצקת על המחבת החמה ומסובבים אותה קלות לקבלת פנקייק עגול פחות או יותר. מטגנים דקה או שתיים מצד אחד להזהבה, הופכים בעזרת מרית ומטגנים עוד דקה או שתיים בצד השני. מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן בצורה זו את כל הפנקייקים. שומרים בצד עד להגשה.

מכינים את הדג: חותכים את הדג לקוביות, ואת הפטריות והשום לפרוסות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הפטריות והשום עד להזהבה, מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש ושומרים בצד. מחממים שוב את המחבת, מטגנים את הדג על אש גבוהה במשך 2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוסיפים את שלושת הרטבים וחמאת הבוטנים, מערבבים היטב עד שהכול מתאחד, מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את הפטריות והשום ומסירים מהאש.

מרכיבים את המנה: מחממים שוב את הפנקייקים במחבת יבשה. מסדרים על כל צלחת הגשה פנקייק אחד. מסדרים כמה קוביות של דג ופטריות בצורה נאה, יוצקים 2 כפות מהרוטב החם על הדג, מקשטים במעט כוסברה ומגישים מיד.

לתגובות: avmyzlik@gmail.com

***