
האזכרה השנתית לרב אברהם יצחק הכהן קוק במלאת 89 שנים לפטירתו תתקיים ביום שישי הקרוב, ג' באלול, בהר הזיתים, מקום מנוחתו של הרב זצ"ל, במעמד רבנים, אישי ציבור, תלמידי הרב והציבור הרחב.
הסעות תצאנה מגבעת התחמושת בשעה 8:15 בבוקר. יש צורך להירשם מראש בקישור >>
בשנה זו מציינים בציונות הדתית 100 שנים לייסוד עולם הרוח הציוני-דתי, אותה הגה וייסד הרב קוק זצ"ל, דרך שבה סלל לעולם תורני חזק בשילוב עם עולם המעשה ובניין ארץ ישראל.
לפני כ-100 שנים ייסד הרב קוק את ישיבת מרכז הרב, ישיבה שממנה נולדה תורתו של הרב קוק, הנלמדת היום במאות מוסדות תורניים בארץ ובעולם.
תלמידיו סיפרו כי לרב זצ"ל הייתה השפעה עצומה על עיצוב המגזר הציוני-דתי והקמת עולם התורה בארץ ישראל, תורה שמשלבת לימוד מעמיק יחד עם עשייה למען ארץ ישראל ועם ישראל: "הרב זצ"ל היה הכוח המניע מאחורי הקמת ישיבת מרכז הרב והרעיון של שילוב לימוד התורה עם תורת ארץ ישראל".
ישיבת מרכז הרב הייתה הבסיס לעולם התורה של הציונות הדתית, שממנה נוסדו עשרות ישיבות גבוהות וישיבות הסדר, מכינות קדם-צבאיות, מדרשות תורניות לנשים, גרעינים תורניים ומוסדות רבים נוספים שמשפיעים עד היום עמוקות על החברה הישראלית.
הראי"ה חלם על רעיון רוחני אמיתי שיאחד לימוד תורה עיוני ומעשי. הוא ראה חשיבות עליונה בשילוב לימוד התורה הקלאסי עם התמודדות עם אתגרי המציאות והחיים בארץ ישראל. הראי"ה האמין כי יש להשלים בין הציונות לבין התורה, וכי שתי התנועות הללו מחזקות זו את זו, והדגיש בפני תלמידיו הרבים את החשיבות של מעורבות חברתית כחלק מהגשמת חזון הציונות הדתית.
במשך השנים העמידה הישיבה שהקים אלפי תלמידים, ביניהם בוגרים שהשפיעו על כל צורות החיים במדינת ישראל, וביניהם תלמידי חכמים רבים שהשתלבו במערכות החינוך וכמנהיגים בפוליטיקה, בצבא, במערכת המשפט והבריאות ובהנהגות מקומיות רבות בישראל.
על הרב קוק נהגו לומר שהיה הבסיס התורני והחברתי למדינת ישראל הצעירה ולציבור הציונות הדתית.
לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן