ערוץ הטלוויזיה הקנדי "גלובל ניוז" שידר כתבה חד צדדית על האווירה בישראל בעקבות החזרת ששת גופות החטופים שנרצחו על ידי חמאס.
הכתב נמנע מלציין את חמאס ואת אחריותו לרצח בדם קר של ששת בני הערובה הישראלים, והסתפק בתיאור הקצר הבא: "הלחץ בישראל גובר להפסקת אש ולשחרור בני ערובה ימים ספורים לאחר ש-6 גופות של בני ערובה, כולל אזרח ישראלי אמריקני, חולצו מעזה. אמש אמר נשיא ארה"ב ג’ו ביידן לכתבים, כי ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו אינו עושה די כדי להגיע להסכם".
איתי סלע, איש צבא בדימוס, התראיין ל"גלובל ניוז" והאשים את ישראל בהנהגתו של נתניהו בדיקטטורה ובאחריות למצב ולסכנה הביטחונית המאיימת על העולם.
"הממשלה בישראל היא איום על השלום בעולם. זו דיקטטורה הנשלטת בידי אדם אחד. לישראל 200 פצצות אטום. נתניהו הוא סוכן כאוס כמו דונלד טראמפ. הוא איום על שלום העולם. לא אכפת לו מבני הערובה", אמר סלע.
לדבריו, "אם בעתיד ה-CIA יאפשר לציבור לקרוא את התיק האישי שלו, העולם ידע באיזה אישיות מדובר. יש לי שני בנים הנלחמים בעזה. ואני יודע על מה מדובר. לכן הגעתי לכאן, ראשית להציל את בני הערובה והשני להציל את מדינת ישראל".
הוא הוסיף: "נראה, כי רוב הישראלים אינם מוכנים לדמוקרטיה ולחברה ליברלית. מדינת ישראל קיימת רק 76 שנה, אך אין להשוות זאת להיסטוריה. אולי היהודים אינם מוכנים לדמוקרטיה, כיוון שאם אתה רוצה לחיות עבור דמוקרטיה אתה צריך להילחם עבורה. אתה צריך להיות ראוי לחיות בדמוקרטיה, ואתה צריך להיאבק למענה, והם מעדיפים דיקטטור".