עו"ד שרה חביב
עו"ד שרה חביבצילום: כאן חדשות

איציק בונצל, אביו של עמית שנפל בקרב ברצועת עזה, הגיש היום (חמישי) תלונה ללשכת עורכי הדין נגד השופטת בדימוס עו"ד שרה חביב שתועדה תולשת תמונות של חללי צה"ל.

במכתב הוא ציין כי התלונה מוגשת בשם פורום הגבורה ומגובה בתמיכות וחתימות של "מאות לבבות שבורים ממעשי הנילונה, אשר פגעה בהם באופן אישי, והם רואים במעשיה פגיעה בכבוד המקצוע, השחתת רכוש, פגיעה בסדר הציבורי, דמורליזציה, ועוד".

מכתב התלונה

הוא כתב במכתב התלונה כי "משולה פעולתה של עו"ד חביב, לכניסה לבית העלמין ועקירת המצבות של חללי צה"ל. תמונות החללים התלויות ברחבי הארץ הינן מצבות חיות לאלו ששילמו בחייהם כדי שאנחנו נוכל להמשיך לחיות כאן. אלו הדברים ולא אחרת".

"מעשיה של עו"ד חביב הכו בהלם מאות משפחות שכולות, וככל הנראה גם אזרחים רבים", כתב בונצל שהוסיף כי "מעשיה המכוערים של עו"ד חביב בוודאי פוגעים בשם הטוב של המקצוע, ואינם מוסיפים לאמון הציבור במערכת המשפט, וגם זאת בלשון המעטה".

הוא ציין עוד כי "לדבריה, לאחר המעשים הנלוזים, אין אח ורע. ככלב השב על קיאו – נעצה את הסכין בלבבות המשפחות השכולות, ומשניתנה לה הזדמנות לחזור בה או להסביר את מעשיה, בחרה האחרונה לסובב את הסכין בלבבות המדממים.

בונצל מסר לערוץ 7 לאחר הגשת התלונה: "אפשר להתווכח, אפשר לא להסכים, אך יש דבר בחברה הישראלית שהוא קודש הקודשים והנופלים במערכות הישראל הם עמוד האש לפני המחנה. כולנו תקוה שזהו אירוע חד פעמי".

הוא הוסיף קריאה בשם המשפחות השכולות ללשכת עורכי הדין: "דורשים לזמן לדיון משמעתי את עו"ד שרה חביב ודורשים לשלול את רישיונה כעורכת דין בישראל. גם במשפחת עורכי הדין ישנם הורים שכולים רבים. לא יתכן שמי שמתנהגת ככה, תוכל לשאת ולהיות בעלת רישיון לעריכת דין במדינה ישראל. קוראים לשלול את רישיונה לצמיתות".