משפחות שכולות והורי חטופים פנו לבית המשפט העליון בדרישה לעצור את הסיוע ההומניטרי לעזה, בעקבות עתירה שהוגשה על ידי ארגוני שמאל, המבקשת להרחיב את הסיוע לרצועה.
בבקשה שהוגשה על ידי עו"ד יהודה פואה, יו"ר ארגון זכויות האדם "בצלמו", נטען כי הסיוע המועבר לעזה מגיע בפועל לידי חמאס ומשמש לתמיכה בטרור.
בבקשה צוין כי "המבקשים הם נפגעי עבירה, בני משפחות של חטופים שנמצאים בידיי חמאס בניגוד לחוקי המלחמה, בני משפחות של נרצחים שנרצחו במהלך הטבח בשמחת תורה, וכן בני משפחות של נופלים שנהרגו בפעולות טרור של חמאס. חלק מהמבקשים ניצלו מהטבח אך אינם יכולים לשוב לביתם בשל הפעילות הטרוריסטית המתמשכת של חמאס, אשר נשמרת בזכות הסיוע המתקבל".
"המבקשים טוענים כי הסיוע האזרחי שמוזכר בעתירה מהווה סיוע ישיר לטרור, ומבקשם להצהיר כי אסור לסייע לטרור וכי הדבר מנוגד לחוק ולמוסר. הם דורשים להצטרף כמשיבים לעתירה או כידידי בית המשפט כדי להבטיח שזכויותיהם כנפגעי עבירה יישמעו ותהיה הגנה עליהן", נכתב.
בין המבקשים נמצאים בני משפחותיהם של עמית בונצל, אלקנה ליבמן, איתן מור, יונתן סמרנו ורן גווילי.
הם תוקפים את בג"ץ על כך שדן בנושא, וטוענים כי הכנסת הסיוע האזרחי מאפשרת לחמאס להחזיק בחטופים ולהמשיך בפעולות טרור מתוך וחסות האוכלוסייה האזרחית בעזה.
עו"ד יהודה פואה מסר: "נגמרו הימים שבהם בג"ץ והשמאל הקיצוני שיחקו במגרש בודד. אנחנו נדרוש צדק, מאבק בטרור והחזרת החטופים. בג"ץ מחויב לזכויות האדם של אזרחי ישראל ולא של תומכי טרור וארגון חמאס".