
אורלי, בתו של יורי בירנבאום שנרצח בפיגוע במחסום אלנבי, טוענת שהכנסת האקדח שפגע באביה ובחבריו נובעת ממחדל חמור.
"מישהי שאבא שלה עובד שם, שלחה לי הודעה, שאבא שלי הציל את אבא שלה בגופו. אבל אני לא רוצה שהוא יהיה גיבור. היה שם מחדל. זה פשוט לא מובן איך דבר כזה קורה, שמכניסים אקדח למקום כזה מאובטח? זה כמו שיכניסו אקדח לנתב"ג", אמרה בראיון לכאן רשת ב'.
"זה לא נתפס זה פשוט מחדל שאבא שלי שילם בחיים שלו - ומה יש לקחת? לקחו לי את אבא שלי", הוסיפה. "הוא השאיר אותנו לבד, יתומים בלי אמא ובלי אבא ואני באמת לא יודעת איך להמשיך לחיות בלעדיו".
אמיליאנו אברמוביץ' שעבד עם יוחנן שחורי, יורי בירנבאום ואדריאן מרסלו פודסמסר במעבר אלנבי, אמר: "הם היו אנשים מצויינים, כולם אבות לילדים, מאוד עצוב לי. יורי אדם מדהים, היה מגדל את שלושת ילדיו לבד, תמיד עם חיוך. אשתו נפטרה מסרטן לפני כמה שנים".