ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, התראיין לערוץ טלוויזיה הולנדי ותקף את החלטת בית הדין הבינלאומי בהאג, שקבעה כי ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון אינה חוקית על פי הדין הבינלאומי.
"כששומעים את השם 'בית הדין בהאג', מדמיינים דמות צדקנית כמו דוד המלך היושב לצד הנביא אליהו. אך המציאות שונה לחלוטין - נשיא בית הדין בהאג היה בעבר שגריר לבנון באו"ם, ומי ששולט בלבנון כיום הוא חיזבאללה. כלומר, אותו אדם שמייצג את חיזבאללה הוא שיקבע אם חיינו ביהודה ושומרון ובירושלים חוקיים או לא".
דגן סיפר על מפגש עם חברי פרלמנט אירופי שבו הסביר להם את המצב הביטחוני המורכב באזור. לדבריו, אחד מחברי הפרלמנט אמר לו: "אנחנו מבינים את הצורך שלכם לשלוט בהרי השומרון למען הביטחון, אך מה עם הכיבוש?"
דגן סיפר כיצד לאותו חבר פרלמנט: "מה זה יהודה? יהודה זה יהודים. איך ייתכן שיהודים יהיו כובשים ביהודה? זה מגוחך. יהודה, שומרון וירושלים הם הבסיס ההיסטורי של העם היהודי. אני שואל את השופטים בהאג: מי אתם שתבטלו את נבואות ירמיהו ואת הצדק ההיסטורי?".
במקביל להחלטות המשפטיות, מועצה אזורית שומרון, בהובלת דגן ויחידת קשרי החוץ שלה, פועלת באופן נרחב במאבק נגד סנקציות וחרמות שמופעלות כלפי ההתיישבות ביהודה ושומרון.
אחד מהצעדים הבולטים הוא הקמת קבוצת עבודה משותפת למען יהודה ושומרון בפרלמנט האירופי, בהשתתפות 15 חברי פרלמנט, ביניהם: ג'ורג'יאנה תאודורסקו, אדריאן-ג'ורג' אקסיניה, אלנה דונאצן, ריצ'רד צ'ארניצקי (לשעבר סגן נשיא הפרלמנט האירופי), קריסטיאן תרש, ליאו ואן דוסברג, דייגו סוליאר, אלביס פרז, ונורה גרציה ג'ונקו.
בכנס היסוד של קבוצת העבודה השתתפה גם חברת הפרלמנט האיטלקייה צ'קרדי, שהצהירה: "ההחלטה של בית הדין בהאג היא פוליטית, ואנחנו תומכים בכם. אנחנו חייבים להיאבק למען הצדק והחירות שלנו. ההגנה על ישראל היא גם הגנה על השורשים האירופיים שלנו, וזה משהו שאנשים כאן שכחו".