הערב תתארח בפרויקט 252 המאמנת גאולה מילס להרצאה תחת הכותרת: "איך אפשר לדייק את החיפוש בדרך לחתונה?".
לקראת ההרצאה שוחחנו איתה ובירכנו אותה לרגל הצטרפותה לנבחרת המאמנים של 252.
ספרי קצת איך הגעת למרחב של אימון לחתונה?
"בהכשרתי אני מורה, תואר שני בחינוך, וגם ניסיון בהוראה. יש לי עשרה ילדים, רוב השנים הייתי איתם בבית. התקופה הארוכה הזאת הביאה אותי לרמות גבוהות של קשב והכלה, לנשים ובנות התייעצו איתי בתחומים אישיים שונים. לכן, היה ברור לי שאני רוצה לעבור במשהו כזה. כשהילדים כבר גדלו, ורציתי לחזור למעגל העבודה, למדתי הנחיית הורים, במקביל נתקלתי בפרסום לקורס מאמנות לחתונה, של עומק הקשר, והלכתי על זה. זה תחום מדהים שמביא המון ברכה".
"המיוחד הוא שמי שמגיע לאימון לזוגיות- הם אנשים שבאמת רוצים למצוא זוגיות ולהתחתן. כמאמנת אני ממש לא צריכה ללמד, לשכנע, לעורר רצון וכו'.... אני מגיעה לדלת הפתוחה של מבקשי זוגיות, שעושים תהליכים מדהימים, עמוקים ואמיצים, ולפעמים צריכים הכוונה קלה, מישהו מבחוץ שילווה ויתמוך, שישקף.
בדיוק כמו שאני קצת מסתבכת בחניה ומבקשת עזרה ממישהו שעומד בחוץ, וטווח הראיה שלו גדול יותר משלי".
מה בעינייך המכשול המרכזי בפני זוגיות?
"לפעמים נראה שאנשים היום אגואיסטים, רוצים אינסטנט, ולא מסוגלים להחזיק זוגיות. אבל המלחמה מוכיחה לנו שזה בדיוק הפוך. אני חושבת שהקושי למצוא זוגיות היום, הוא בגלל שיש בדור שלנו דרישה גדולה לעומק, ולאמת פנימית. אנשים לא מוכנים להתפשר, רוצים את הכי טוב, הכי נכון, והכי אמיתי. לא מוכנים להסתפק בקשר סביר, רוצים קשר עומק. לא מקבלים בינוניות- גם לא שלהם עצמם. והמקום הזה מביא לפעמים לסיבוכים, לבלבול ולקושי בהחלטות.
כמאמנת אני מנסה לזהות את התהליכים שעוברים על הפרט שעומד מולי, ולזהות איפה המחסום העיקרי. ואז להבין במה המחסום שומר עליו, מגן, מקדם. כשאנחנו מבינים את זה- אנחנו מזהים את הנקודה המדויקת שצריכה שינוי. וזה נעשה לא מתוך מלחמה פנימית, לא מתוך כפיה, אלא מתוך דיוק והתמקדות. כשלא מגיעים למטרה שלנו- יש לנו נטיה להילחם ולהכניע. וזה ממש לא תמיד מקדם. כל כך מבורך לראות שדווקא מתוך הקשבה פנימית, וקבלה והשלמה- מצליחים הרבה פעמים להתקדם, גם אם לפעמים התהליך איטי, ולהגיע ליעד בצורה שלמה ומשמחת!".
מה הנקודה המרכזית עליה תדברי הערב עם מנויי פרויקט 252?
"אני אדבר הערב על 'איך אפשר לדייק את החיפוש בדרך לחתונה', כי לא צריך להיבהל מ"בררנות". הדיוק וההליכה של כל אחד עם מה שמתאים לו- זה מה שבאמת יקדם".
אם קוראים אותך עכשיו חברים, הורים, אחים של רווקים, כיצד הכי נכון לעזור לרווק/ה להתקדם לזוגיות נכונה?
"מה שהייתי רוצה להגיד לסביבה של הרווק/ה, להורים, לאחים, לחברים: תדעו שהרווקים הם אנשים שלמים כמו כל אחד מאיתנו. תתמקדו בצדדים היפים המוצלחים והמאירים שלהם, ולא בעניין של הרווקות, שהוא מקרי, ולא מעיד שום דבר באדם עצמו. אתם פועלים מכוונה טובה, אבל תיזהרו לא להאשים (בבררנות, בחוסר מוטיבציה), כי זה לרוב ממש לא באשמתם. תסמכו עליהם שהם עושים כל מה שאפשר כדי להתחתן (לא תמיד אתם יודעים מה זה אומר), ושהם יודעים מה נכון להם, ותאמינו בהם שהם יעשו את זה באופן הכי טוב, גם אם זה ייקח קצת יותר זמן".
מוזמנים להצטרף לפרויקט 252 - מיזם לימוד זוגיות ואימון לחתונה הגדול ביותר למבקשי זוגיות, כל הפרטים כאן >>