במכירה פומבית שנערכה לאחרונה בניו יורק נמכר עותק נדיר של תנ"ך עברי עתיק בסכום של 6.9 מיליון דולר.
התנ"ך, הידוע בשם "תנ"ך שם טוב", היה בבעלות משפחת הבנקאים ספרא והמכירה מייצגת רווח משמעותי עבורם.
התנ"ך העתיק, שנכתב בסביבות שנת 1312 בממלכת קסטיליה (ספרד של ימינו), נחשב לאחת הגרסאות המדויקות ביותר של התנ"ך העברי הכתוב ביד. יעקב (ז'אקי) ספרא רכש אותו בשנת 1994 תמורת 825 אלף דולר בלבד, מה שהופך את המכירה הנוכחית לרווח עצום. הסיפור פורסם לראשונה ב'ווינט'.
מסעו של התנ"ך לאורך ההיסטוריה מרתק לא פחות מערכו הכספי. הוא עבר דרך המזרח התיכון, אפריקה, אירופה וצפת, כשהוא נשמר תמיד על ידי משפחות יהודיות מכובדות. בין בעליו הקודמים היה האספן המפורסם דוד סלומון ששון.
הוא נכתב בתקופת "תור הזהב" של ספרד, תקופה של שגשוג תרבותי משותף ליהודים, מוסלמים ונוצרים. עיצובו המורכב משלב אלמנטים אמנותיים מכל שלוש התרבויות, מה שהופך אותו לייחודי במיוחד.
רבי שם טוב בן אברהם אבן גאון, הסופר והאמן שיצר את התנ"ך, שילב בו עיטורים מרהיבים, סמלים מעולם החי והצומח, ואפילו דימויים מיסטיים. החיבור בין הטקסט לאיורים מעיד על כישרונו הרב ועל חשיבותו של כתב היד.
עבור משפחת ספרא, שמוצאה מסוריה ולבנון, מכירה זו מסמלת לא רק רווח כלכלי אלא גם שינוי בגישתם כלפי מורשתם היהודית.
בעבר, המשפחה נטתה להצניע את קשריה עם ישראל והיהדות כדי לשמור על יחסיה העסקיים בעולם הערבי. כעת, המכירה הפומבית של פריט יהודי כה משמעותי מדגישה את הפתיחות הגוברת שלהם בנושא זה.