שיירת סיוע הומניטרי לעזה
שיירת סיוע הומניטרי לעזהצילום: עבד רחים קאטיב, פלאש 90

אזרח עזתי פרסם תיעוד ברשת מהסחורה שניתן להשיג ברצועה ואמר לצד צילום המוצרים כי "בעזה בזמן המלחמה אפשר להשיג הכל בדוכנים".

הוא צילם מכשיר פלייסטיישן אותו מצא באחד החנויות במחיר של 700 שקלים. בנוסף צילם סבונים, בשמים ועוד. התיעוד שהפיץ אסף גיבור ברשת x עורר את זעם הגולשים מישראל.

העיתונאי עמיחי אתאלי כתב: "הסרטון הזה הוא לבדו עילה לפירוק ממשלת חדלי האישים הזאת. יותר ממאה מאחינו נמקים בשבי, אלפים גולים מביתם, מאות אלפים לא מצליחים לחזור לשגרה, ואנחנו מכניסים להם פלייסטיישן. זה לדפוק את הראש בקיר עד אובדן הכרה".

הפרשן הצבאי יוסי יהושוע הגיב: "נתניהו גורר רגלים ולא מקבל החלטה שתצמצם את הסיוע ההומניטארי וכך תוך כדי מלחמה עזה מוצפת בסחורה שמגיעה מישראל".

העיתונאי עקיבא נוביק כתב: "המונח 'ממשלת ימין' עובר התעללות קשה לנגד עינינו. אנחנו מונהגים על ידי חבורת אנשים בינוניים שהתפקיד גדול עליהם בעשר מידות".

הוא הוסיף כי "בזמן שחטופים עוברים התעללות במנהרות, השובים שלהם מוצפים בסחורה באישור ישראלי, ומקבלי ההחלטות אצלנו עסוקים בלריב עם משפטנים על ציוצים".

העיתונאי אברהם בלוך תהה: "למה שהאויב ייכנע כשזה המצב? למה שישחררו ולו חטוף אחד, כשהמצב בעזה כל כך טוב?". העיתונאית שירית אביטן כהן הוסיפה: "כל הכבוד לממשלת הימין מלא מלא. ניכר שהשלב הבא: שליטה בחלוקת הסחורות בעזה עובד יפה".