לוגו היורוליג
לוגו היורוליגצילום: היורוליג

כמו בכדורגל - מעכשיו גם בכדורסל. רגע לפני עוד עונה אירופית, הודיעה הנהלת היורוליג, מפעל הכדורסל היוקרתי ביותר באירופה הנחשב לשני בטיבו בעולם אחרי ה-NBA, כי החל מעונת 2027/28 ייכנס לתוקף מס מיוחד שיוטל על קבוצות הליגה.

מדובר ב"מס מותרות" שמטרתו הינה לייצר איזון בין הקבוצות המשחקות במפעל היוקרתי ביותר באירופה, מס שהוא למעשה חלק מהגבלות הפייר-פליי הפיננסי בליגה.

למעשה, המס החדש הינו 'תקרת שכר', בדומה לנהוג בליגה הטובה בעולם בכדורסל, ליגת ה-NBA, כאשר מדובר יהיה בתקרת שכר גמישה ולא אחידה כפי שנהוג ב-NBA, שכן לכל קבוצה יש את השוק הפיננסי ממנו היא מגיעה עם נתוני רווח והפסד משתנים בהתאם למדינה ממנה היא מגיעה.

התקרה תהיה מבוססת על חישוב הכולל את ההכנסות המסחריות, הכנסות ממשחקים והכנסות נוספות וכל קבוצה תצטרך להוציא בין 32% ל-60% מהרווח שלה על שחקנים.

כאמור, תקרת השכר לא תיכנס לתוקף בעונה הנוכחית, שתהיה מעין עונת מעבר וכניסת הדרגתית של התקנות החדשות, כאשר בהנהלת היורוליג סימנו את עונת 2027/28 כיעד ליישום מלא של התקנות החדשות.

ההחלטה המהפכנית של הנהלת היורוליג מגיעה על רקע ניסיונה להכניס לליגה קבוצה עשירה מדובאי, ניסיון שכשל בעיקר בשל החשש של הקבוצות האירופיות כי הכסף הגדול המגיע מדובאי יביא לשינוי ולמהפך על הפרקט באמצעות כסף ולא בשל עקרונות הספורטיביות והמשחק.