פרסום ראשון: במסגרת בקשת חופש מידע מפרסם צה"ל כי מאז ניתנה הוראה בנושא 52 משפחות חללים ביקשו להוסיף למצבת בנם את הכיתוב הי"ד.
בתגובה לפניית עו"ד מיכאל ליטווק בשם ארגון בצלמו, כתבו במשרד הביטחון כי לאחר תיקון התקנות בנושא התקבלו ארבע בקשות להוספת הכיתוב ז"ל ו-52 בקשות להוספת הכיתוב הי"ד על גבי מצבות של חללי צה"ל.
עוד מציינים כי ישנן בקשות שהועברו לדיון של המועצה הציבורית להנצחת החייל. נזכיר כי בתחילת חודש יולי אימץ שר הביטחון יואב גלנט את המלצת המועצה הציבורית להנצחת החייל בעניין הוספת הכיתוב "השם יקום דמו" למצבות צבאיות של חללים שנפלו בקרב, אם משפחותיהם יבקשו זאת.
לפני כן המליצה המועצה הציבורית להנצחת החייל, בראשות פרופ' שלמה מור יוסף, לאפשר להוסיף את הכיתוב הי"ד על מצבות חללי צה"ל.
המועצה, המורכבת מבני המשפחות השכולות והארגונים היציגים 'יד לבנים' וארגון אלמנות ויתומי צה"ל, התכנסה היום לבקשת שר הביטחון.
"המועצה הציבורית החליטה ברוב קולות כי הביטוי 'השם יקום דמו' הוא איננו ביטוי חריג, אלא משפט מקובל שהינו חלק מהאמונה היהודית. חברי המועצה שהשתתפו בדיון, המליצו לפעול לשינוי התקנות, כך שניתן יהיה להוסיף את הכיתוב 'השם יקום דמו' למצבות צבאיות של חללים שנפלו בקרב, למשפחות שיבקשו זאת. המועצה המליצה בהחלטתה להוסיף גם את האפשרות לכתוב 'זכרו לברכה' על גבי מצבות צבאיות, למשפחות שיבקשו זאת", נמסר מטעם המועצה.
הדיון בנושא נדרש לאחר שמשפחתו של הלוחם ישראל יודקין ז"ל שנפל בעזה ניהלה מאבק כדי להוסיף על מצבתו את הכיתוב הי"ד - בניגוד לתקנות האחידות שהיו נהוגה עד אז בצה"ל. משפחת יודקין היתה הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל שכתבה על קברו של חייל בבית עלמין צבאי את המלים הי"ד.